Sosyete Turgut Toplusoy’la yengesi İpek Toplusoy’un miras kavgasını konuşuyor

featured
service

Roman’ı karıştıran miras kavgası: Sosyete Turgut Toplusoy’la yengesi İpek Toplusoy’un miras kavgasını konuşuyor Ünlü hazır giyim markalarından birinin sahiplerinden Süleyman Toplusoy, 2020 yılında vefat etti. İpek Toplusoy, eşi Süleyman Toplusoy vefat edince, kızları Zeynep (9) ve Selin’i (8) tek başına büyütmek zorunda kalmıştı. İpek Toplusoy’un kızı Selin’in Mayıs ayından beri amansız hastalıkla mücadele ettiği ortaya çıktı. İpek Toplusoy’un sıkıntılı günlerine bir de miras davası eklendi. İş adamının mirası, eşi İpek Toplusoy ile iki kızına kaldı. Kalan mallar arasında Toplusoy ailesine ait Çekmeköy’deki dev bir arazi de vardı. Merhumun abisi Turgut Toplusoy, yengesi İpek Toplusoy’u arayıp miras kalan arazideki hissesini almak istedi. İpek Toplusoy ise bir inşaat şirketiyle lüks konut yapmak için anlaşan ve hisseleri satın almak isteyen kayınbiraderine, hisseleri satmak istemediğini, bunun yerine konutlardan pay talep ettiğini söyledi. Anlaşamayan taraflar mahkemelik oldu.
Roman’ı karıştıran miras kavgası: Sosyete Turgut Toplusoy’la yengesi İpek Toplusoy’un miras kavgasını konuşuyor

2020 yılında vefat eden işadamı Süleyman Toplusoy’un eşi İpek Toplusoy’un, son zamanlarda çok büyük sıkıntılar yaşadığını öğrendim. İpek Hanım’ın 8 yaşındaki kızı Selin, maalesef o amansız hastalığa yakalanmış.

Geçen mayıs ayından beri tedavi görüyormuş. İpek Hanım, bu sıkıntılarla uğraşırken, şimdi de kayınbiraderi Turgut Toplusoy ile mahkemelik olmuş!

Ailenin en büyüğü ünlü işadamı Turgut Toplusoy, Çekmeköy’deki aile arazisindeki, merhum kardeşi Süleyman Toplusoy’un mirasçısı olan İpek Hanım ve kızları ile ilk eşinden olan kızının payını satın almak istemiş.

İpek Hanım satmak istemeyince de izale-i şüyu (ortaklığın giderilmesi) davası açmış.

Konuşulanlara göre, Turgut Bey arazide bir inşaat şirketiyle lüks konut yapmak istiyormuş.

İpek Hanım ise, hissesini satmak yerine konutların yapılıp payına düşeni almak istemiş. Çünkü daha önce de aile arazisinde konut yapılmış ve herkes payına düşeni almış.

İpek Toplusoy, kızının hastalığı yetmezmiş gibi şimdi bir de bunlarla uğraşıyormuş. Umarım öncelikle Selin sağlığına kavuşur ve bu miras davası da hakkıyla sona erer.

Kaynak: Bülent Cankurt- Sabah

Sosyete Turgut Toplusoy’la yengesi İpek Toplusoy’un miras kavgasını konuşuyor