ABD borsaları günü sert düşüşle kapadı

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları, tamamını negatif bir seyirle geçirdiği perşembe gününü sert düşüşle kapadı. ‘Meta’ adıyla ilk kez bilanço açıklayan Facebook’un kârının beklentilerin gerisinde kalması sert düşüşte en büyük etken oldu.

KAPANIŞ PUANLARI

Kapanışta Dow Jones Endeksi, 518.17 puan ve yüzde 1,45 oranında kayıpla günü 35.111,16 puanla tamamladı. S&P 500 Endeksi 111.94 puan ve yüzde 2,44 oranında düşüşle gün sonunda 4.477,44 puana geriledi. Günün en fazla kaybeden endeksi ise Nasdaq oldu. Teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq 538.73 puan ve yüzde 3,74 oranında kayıpla günü 13.878,82 puanla kapadı. Nasdaq bu kapanışla Eylül 2020’den bu yana en kötü performansını kaydetti.

“Meta” adıyla ilk kez bilanço açıklayan Facebook’un karlılığının beklentilerin uzağında kalması sonrası teknoloji hisseleri öncülüğünde düşüş gösteren endeksler, gün boyu negatif seyir izledi.

PİYASALARDA HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Geçen yılın son çeyreğine ait bilançosunu çarşamba günü açıklayan Meta’nın geliri, söz konusu dönemde yüzde 20 artışla 33,7 milyar dolara çıksa da net karı yüzde 8 azalarak 10,3 milyar dolara gerilemişti. Piyasalarda hayal kırıklığı yaratan bilançonun ardından Meta’nın hisseleri yüzde 26’nın üzerinde değer kaybetti.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARINDAKİ DÜŞÜŞ TOPARLANMAYA YETMEDİ

Makroekonomik veri tarafında ise istihdamdaki olumlu gelişmeye karşın ISM imalat dışı endeksindeki azalış yer aldı.

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 29 Ocak ile biten haftada beklentilerin üzerinde azalış göstererek 238 bin ile 3 haftanın en düşük seviyesine indi. Ancak istihdamdaki bu gelişme, Meta ile başlayan karamsarlığı dağıtmaya yetmedi.

Ülkede hizmet sektörü faaliyetlerinin ölçütü olan Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat dışı endeksi ise ocakta aylık bazda 2,4 puanlık azalışla 59,9 değerine inerek Şubat 2021’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

ABD piyasaları cuma günü açıklanacak istihdam verisine odaklandı. Açıklanacak rakamlar, endekslerin yön bulmasında büyük etken olacak.

blankABD’de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde azaldı

ABD borsaları günü sert düşüşle kapadı