Aleyna Çakır davasında Ümitcan Uygun'a 18 yıl istendi

Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sona erdi. Eski partneri Ümitcan Uygun hakkında 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Gündem - 25-10-2024 15:41

Gerçek adı Sema Esen olan Aleyna Çakır, 3 Haziran 2020'de Keçiören'deki evinde ölü bulundu. Ölümünün ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde Ümitcan Uygun gözaltına alındı ve 17 Nisan'da Çakır’a şiddet uyguladığı ve bu anları sosyal medyada paylaştığı, genç kızın da şikayetçi olduğu belirlendi.

Çakır’ın şikayeti sonrası Uygun’a 4 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi, Uygun'a ‘Konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan 2 yıl, ‘Bilişim sistemine usulsüz giriş’ suçundan 2 ay, ‘Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme’ suçundan 2 yıl 2 ay ve ‘Tehdit’ suçundan 6 ay ceza verdi. Aynı davada Enes Özdemir de 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Çakır’ın ölümüyle ilgili tamamlanan soruşturma sonucunda, Uygun’a ‘İntihara teşvik etmek ve intihar kararını kuvvetlendirme’ suçundan 10 yıla kadar, ‘Eziyet etme’ suçundan ise 8 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ayrıca, 2022 yılında ölen 25 yaşındaki Esra Hankulu’nun ölüm gecesi Uygun’un evde olduğu tespit edildi. Bu olayla ilgili Uygun hakkında ‘Kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edilmesine rağmen, 10 yıl hapis cezası aldı.

Günün Diğer Haberleri