Barış Boyun soruşturmasında Türkçe rap detayı: Talimatla şarkı... Muti, Heijan, Cac, Big...

Barış Boyun soruşturmasında yeni detayları ortaya çıktı. Türkçe Rap'te milyonlarca dinlenmeye sahip olan Muti, Heijan, Cac ve Big lakaplı rapçilerin şarkılarını Barış Boyun ve örgüt yöneticilerinin talimatıyla yazdığı tespit edildi.

Gündem - 18-09-2024 16:32

İtalya'da tutuklu olarak bulunan Barış Boyun'un liderliğini yaptığı silahlı suç örgütü hakkında yürütülen ana soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 574 sayfalık iddianamede 8 maktul, 136 müşteki, 6 müşteki-şüpheli ve 305 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı. İddianamede, suç örgütünün gerçekleştirdiği 95 eylem tek tek anlatıldı.

RAPÇİLER DE ÖRGÜT ÜYESİ ÇIKTI

Şarkıları yüzlerce milyon dinlenen ve gençlerin takip ettiği "Heijan" lakaplı rapçi Doğan Tarda, "Muti" lakaplı Muhammet Nedim Doğan, "BIG" lakaplı Samet Işık ve "CAC" olarak bilinen Şahan Terzioğlu iddianamede şüpheli olarak yer aldı. İddianamede şüpheli olarak yer alan 4 rapçinin yaptığı şarkılarda Barış Boyun'a ve örgütüne atıfta bulundukları, bu şarkılar aracılığıyla da örgüte sempati kazandırmaya ve eleman sağlamaya çalıştıkları kaydedildi.

Rapçilerin çektikleri kliplerde örgüt lideri Barış Boyun'a yer verdikleri, örgüt ve liderinin faaliyet yürüttüğü yerlerde silahlı pozlar vererek normalleştirmeye çalıştıkları tespiti yer aldı. Muti ve Heijan'ın 100 milyonun üzerinden izlenen "Aynen" ve "Hokkabazlar" şarkılarını Barış Boyun'un talimatıyla örgüt için yazdıkları, şarkı sözleriyle de halkı ve örgüt üyelerini suç işlemeye tahrik ettikleri bilgisi iddianamede belirtildi.

"BARIŞ İSTEYEN BOYUN EĞECEK"

"CAC" lakaplı Şahan Terzioğlu'nun ise yaklaşık 3 milyon dinlenen "Daltonlar" isimli şarkıyı örgüt yöneticilerinden Beratcan Gökdemir'in talimatıyla örgütün silahlı kanadı olan Daltonlar için yazdığı ve bu kapsamda sosyal medya üzerinden örgüte sempati ve eleman kazandırmayı hedefledikleri tespit edildi. Diğer bir rapçi olan "BIG" lakaplı Samet Işık'ın da "İntikam" isimli şarkısını yine Barış Boyun'un talimatıyla yazdığı ve sempati toplamaya çalışıldığı kaydedildi. Şarkının "Barış isteyen Boyun eğecek. Boyun eğmeyen hesap verecek" sözleri dikkat çekti.

ÖRGÜTLE BAĞLANTILARI TESPİT EDİLDİ

Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin sosyal medya üzerinden örgüt yöneticilerini takip ettikleri ve Barış Boyun ve rapçi Muti'nin görüştüklerine ilişkin ekran görüntüsü olduğu kaydedildi. Öte yandan şüpheliler Doğan Tarda ve Samet Işık'ın evinde silah ele geçirildiği belirtildi.

33'ER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ

İddianamede, şüpheliler "Heijan" lakaplı Doğan Tarda, "CAC" lakaplı Şahan Terzioğlu, "BIG" lakaplı Samet Işık ve "Muti" lakaplı Muhammet Nedim Doğan'ın, "Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silahlandırarak, birbirini öldürmeye tahrik etmek", "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından ayrı ayrı toplamda 19'ar yıldan 33'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

2023 YILINDA GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Öte yandan 3 ayrı suçtan yargılanan Heijan, BIG ve CAC, Ağustos 2023'te “Suç ve suçluyu övmek, illegal hayatı özendirmek” suçundan gözaltına alınmışlardı.

Günün Diğer Haberleri