Barış Boyun'un borsacısı yakalandı: Kim bu Çolak'lar?

Barış Boyun'un lideri olduğu organize suç örgütüyle, liderliğini Beratcan Gökdemir'in yaptığı 'Daltonlar' suç örgütüne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 166 kişiden 147'si tutuklandı.

Gündem - 20-10-2024 00:50

Tutuklananlardan Boyun'un eşi Ece Boyun ile Mecnur Çolak'ın oğlu Adnan Çolak'ın da bulunduğu öğrenildi.

Ülke genelinde ve uluslararası alanda faaliyet gösteren, Barış Boyun'un liderliğini yaptığı 'Boyun Grubu' ve Berat Can Gökdemir'in liderliğini yaptığı 'Daltonlar' suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

 Operasyonda, kalp krizi nedeniyle kısa süre önce vefat eden Mecnur Çolak’ın oğlu Adnan Çolak ve Uras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özavşar gözaltına alındı.

Oda Tv'de yer alan habere göre, Adnan Çolak, babası gibi borsacı olarak tanınmakta ve organize suç örgütünün borsa üzerindeki yasa dışı faaliyetlerine karıştığı gerekçesiyle tutuklandı. Operasyonun ilerleyen günlerde genişletilmesi bekleniyor.

166 KİŞİ YAKALANDI

Operasyonda çalıntı araç veya motosikletle 'Kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Kasten yaralama', 'Yağma', 'Yağma amaçlı tehdit', 'Silah ticareti', 'Uyuşturucu madde imal ve ticareti', 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması', 'Tehdit' ve 'Mala zarar verme' gibi çok sayıda suça karışan şüphelilerden 166’sı düzenlenen operasyonla yakalandı.

147 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. 166 şüpheliden aralarında Barış Boyun’un eşi Ece Boyun ile borsacı iş insanı Adnan Çolak’ın da bulunduğu 147 kişi tutuklandı.

OdaTV'nin haberine göre tutuklanan borsacı iş insanı Adnan Çolak'ın, yakın zamanda kalp krizi nedeniyle vefat eden ünlü borsacı Mecnur Çolak'In oğlu olduğu öğrenildi.

19 kişi hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer yandan şüphelilerin karıştığı bazı olaylara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde şüphelilerin işyerlerini kurşunladıkları anlar yer alıyor.

DALTONLAR VE BOYUN GRUBU NASIL AYRILDI

Kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan ve halihazırda İtalya’da cezaevinde bulunan Barış Boyun’un liderliğini yaptığı 'Boyun Grubu' son döneme kadar, Daltonlar suç örgütüyle beraber hareket ediyordu. Grup içi anlaşmazlıklardan dolayı ayrılan 'Daltonlar' suç örgütünün lideri Berat Can Gökdemir'in hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı olduğu ve Rusya'da cezaevinde bulunduğu biliniyordu.

BORSA BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI: ADNAN ÇOLAK KİMDİR

Söz konusu operasyonda yakalanan Adnan Çolak'ın kısa süre önce vefat eden Mecnur Çolak’ın oğlu olduğu öğrenildi.

Çolak'ın babası gibi borsacılık yaptığı bilinirken organize suç örgütünün borsa üzerindeki yasa dışı faaliyetlerine karıştığı gerekçesiyle tutuklandı.

Adnan Çolak'ın borsada olduğu iddia edilen şirketleri ise şöyle:

-Loras Holding

-Adese Gayrimenkul

-Selva Gıda

-İmas Makina

MECNUR ÇOLAK KİMDİR?

Mecnur Çolak, 7 Ağustos 1967 tarihinde Bulgaristan’da dünyaya geldi. Sarıyer ve Fenerbahçe’de oynayan Çolak, 1993-1995 yılları arasında Sarı-Lacivertli takımın bünyesindeydi. Fenerbahçe’deki ilk sezonunda beklenenden çok daha üstün bir perfomans sergiledi ve ligde 14 gol atarak adından söz ettirdi. İki sezon Fenerbahçe’de oynadıktan sonra 1995-96 Türkiye 1. Futbol Ligi sezonu için Denizlispor’a transfer oldu. Burada bir sezon oynadıktan sonra birer sezonda o zamanın 2. Lig’inde şimdiki adıyla 1. Lig’de birer sezon Adana Demirspor ve Beykozspor’da oynadıktan sonra 1998 senesinde aktif futbola veda etti.

Bir süre sonra borsada işlem yapmaya başlayan Mecnur Çolak, adını ilk olarak Çemtaş hisse senedi ile duyurdu. Bu hisse senedine yüzde 300 prim yaptırdıktan sonra borsada ünü yayıldı ve yüzlerce hisse senedinde manipülatif sayılan operasyonlara imza attı. Mecnur Çolak hakkında SPK’nın bir çok kez işlem yasağı getirdiği biliniyor. 3 kez de polis operasyonu ile gözaltına alınan Mecnur Çolak'ın SPK'nın üst katını kiralayarak kurulu dinlediği ortaya çıkmıştı.

Adnan Çolak Kimdir?

Adnan Çolak, tanınmış bir borsacı olarak biliniyor ve babası Mecnur Çolak’ın izinden gidiyor.

Uzun yıllar boyunca finans sektöründe yer alarak borsa işlemleriyle adından söz ettirmiştir.

Son dönemde, Daltonlar çetesi aracılığıyla borsada manipülasyon yaptığı iddia ediliyor.

Daltonlar Çetesi

Daltonlar çetesinin lideri Barış Boyun, 1984 Malatya doğumlu olup, İstanbul Beyoğlu’nda mahalle çetesi olarak faaliyet göstermekteydi. Örgütün suç olayları, zamanla uluslararası ilişkilere kadar uzandı. Barış Boyun ve çetenin alt grubu, Kolombiya kartellerinden esinlendikleri motosikletli suikast timiyle işledikleri cinayetlerle tanınmaktadır.

2017 öncesinde mafya lideri Bilal Yaman ile birlikte hareket eden Boyun, Yaman’ın tutuklanmasının ardından bu organize suç örgütünün lideri oldu. Savcılık iddianamesine göre çetenin mali kaynakları arasında silah kaçakçılığı, yasadışı bahis ve uyuşturucu ticareti yer almaktadır. Son dönemde ise, borsa üzerinde bazı manipülasyonların Adnan Çolak aracılığıyla yönetildiği iddiaları gündeme gelmiştir.

Günün Diğer Haberleri