Web trafiğine göre dünyanın en büyük 3 kripto borsası arasında yer alan Bybit'in kurucu ortağı ve CEO'su Ben Zhou, geleneksel piyasalara kripto kaynaklı değişimi benimseme çağrısında bulundu.
Bu hafta Pantera Blockchain Summit Asia'da konuşan Zhou, geleneksel finans kurumları ile kripto arasındaki yakınlaşmaya değindi. “Altyapı zaten mevcut. Büyük kurumlar da hâlihazırda kripto liderlerini araştırıyor ve çeşitli düzeylerde onlarla etkileşim kuruyor," yorumunda bulundu.
Bununla birlikte Zhou, "Wall Street, piyasadaki yenilikleri gerçekten benimseyip bu değişime müdahil olmak için çok daha fazla çaba gösterebilir" diyerek geleneksel finans hizmeti şirketlerinin, Nokia ile aynı akıbeti paylaşma riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.
Ayrıca “Kriptoyu benimsemesi hâlinde çok daha fazla şey kazanacak olan Wall Street, aksi değil," diye ekledi.
"İnovasyon engelleniyor"
Zhou, Wall Street'in modası geçmekte olan iş modeli içinde inovasyonu asimile etme yönündeki geleneksel yaklaşımıyla inovasyonun, iç süreçler ve kısıtlamalar altında bastırılıp engellendiğini kastediyordu.
Kripto CEO'su, “Bugün dünyada hızla gelişen yeni bir finansal hizmet modeli var” dedi. “Enerji, inovasyon ve ivme... Bunların hepsi kripto alanında mevcut.”
Zhou, ne kastettiğini ve 'Street’in, üstün performans gösterenleri kaybetmemek adına neden bu kripto yarışına girmesi gerektiğini, yetenek göçü örneğini vererek açıkladı. “Yetenekler, kripto alanında mevcut olan yeniliğe duyulan açlık, sınırsız inovasyon kabiliyeti ve hızlı tempolu ortam nedeniyle kriptoya doğru çekiliyor," dedi.
Moderatör Franklin Bi da Wall Street'te çalıştığı dönemde yeni bir ürünü pazara sunmanın 2 ila 3 yıl sürdüğünü, Bybit için ise bu sürenin 2 ila 3 haftayı bulmadığını söyleyerek bunu doğruladı.
Zhou, Bybit'i 2018 yılında sadece bir avuç işlem çiftine sahip bir kripto vadeli işlemler borsası olarak kurdu. O zamandan bu yana kullanıcı tabanı 10 milyona ulaşırken Bybit, kullanıcıların kripto ile ilgili her şeyi bulabildiği bir platform hâline geldi. Zhou, bunu kısmen kriptoya hâkim olan "elbette mümkün" tavrı sayesinde başardığını söyledi.