Patronlar Kulisi’nden Ercan Öztürk’ün haberine göre, 1983 yılında Hatay Payas’da kurulu Nursan Çelik Sanayi ve Haddecilik A.Ş., İstanbul Sanayi Odası’nın son açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu lisesine 1 milyar lirayı bulan Sanayi devi Nursan Çelik 2016 yılında üretimini durdurdu. Sabri, Ramazan ve İlyas Keleş’in başında bulunduğu fabrikanın üretimini tamamen durdurduğu dönemde 900 çalışanı bulunuyordu. Keleş ailesi, içerisine düştükleri ekonomik darboğazdan kurtulmak için arayışlara girdiler. Ankara’da Kibar Holding’le masaya oturdular. Tam anlaşmak üzereyken gelen telefonlarla bu satış gerçekleşmedi. O sırada buranın satışı için görüşmelerde buluna bir avukat, Süleyman Soylu, Alaattin Çakıcı isimlerini ortaya atınca bazı alıcılar geri adım atmak zorunda kaldı.
2022’DE EROL EVCİL ÇÖKTÜ!
Bir dönemler Hatay'ın vergi rekortmeni olan Keleş ailesi, bir siyasetçinin devreye girmesiyle birlikte Erol Evcil’le tanıştırıldı. Nesim Malki cinayeti ile tanınan Evcil, Keleş ailesi için adeta umut olmuştu. Evcil ile İlyas Keleş 2020 yılında masaya oturdu. Şirket üzerinde ihtiyati tedbir kararı olduğu için şirketin kiralanması için anlaşmaya vardılar. Evcil bu anlaşmadan hemen sonra yeğeninin adına ABA Çelik Demir AŞ adıyla bir şirket kurdu. Ablasının 20’li yaşlardaki oğulları Alperen Şengül ve Mirza Ardahan Ardıç adına kayıtlı şirket, bu anlaşmanın ardından üretime başladı. Tekrar üretime başlayan şirkette Erol Evcil ile Keleş ailesi fotoğraf çektirdi. Bu mutluluk fotoğrafı da kısa sürdü. Ankara Emniyet Müdürlüğü, 2022 yılında yaptığı ‘Demir Yumruk’ operasyonuyla Erol Evcil grubunu çökertti. Evcil’in aynı yöntemlerle üç demir çelik fabrikasına çöktüğü için operasyona da ‘Demir Yumruk’ adı verilmişti.
HASTANESİ SATIŞA ÇIKTI
Erol Evcil'in ‘Kiralama’ yöntemiyle çöktüğü mülklerden biri de Keleş ailesi tarafından 2014 yılında yapımına başlanan ve kaba inşaatı tamamen biten Nursan Hospital oldu. TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi İlyas Keleş tarafından yapılan hastane açılmadan adeta çürümeye terk edildi. 2017 ve 2019 yıllarında satışa çıksa da hastaneye bir türlü alıcı bulunamadı. Dörtyol İcra Dairesi, Gelecek Varlık Yönetim Anonim Şirketi’nin alacaklarından dolayı Nursan Hospital’i açık artırma usulüyle 269 milyon TL bedelle satışa çıkarmıştı.