Çelik, "Sizinle çalışmış biri olarak konuklara karıştığınızın, yayınlara müdahale ettiğinizin tanığıyım... Elinizde yayına çıkacaklar için bir ak bir de kara liste ile dolaştığınızı hem konuklar hem tüm gazeteciler biliyor. İzleyicileriniz ise bunların hiçbirinden haberdar değil çünkü kimse onlara gerçeği söylemiyor. Bunca zaman kurumunuzdaki değerli meslektaşlarıma saygımdan sustum" dedi.
Halk TV'nin eski Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik, Cafer Mahiroğlu'nun, Halk TV'nin YouTube kanalında Rasim Ozan Kütahyalı'nın konuk edilmesi üzerine kanalda yaşanan kriz ve Kayda Geçsin programını yapan Timur Soykan, Murat Ağırel ve Barış Pehlivan'ın istifaları üzerine yaptığı açıklamayı eleştirdi. Mahiroğlu'nun Kayda Geçsin programına çıkmak istemesine de tepki gösteren Özlem Akarsu Çelik'in, Mahiroğlu'nun mesajını alıntılayarak yaptığı X'teki paylaşımı aynen şöyle:
"AMACINIZ, 'CEVAP HAKKINI KULLANMAK' DEĞİL, PATRONUN KİM OLDUĞUNU HATIRLATMAK!"
"Sayın Cafer Mahiroğlu, hâlâ editöryal bağımsızlığın ne olduğunu anlamak istemiyorsunuz, gazetecilere saygı duymuyorsunuz. 'Kanalda program yapan arkadaşlarımızın, kanalı ve patronunu rahatlıkla eleştirmesi, eleştirel gazetecilik kültürünü oturttuğumu gösteriyor' cümlenizle bizim mesleğe ne kadar uzak olduğunuzu ispatlamışsınız. Rasim Ozan Kütahyalı röportajını eleştiren gazetecilerin programınına çıkma ısrarınız da problemli.
Amacınız, 'cevap hakkını kullanmak' değil patronun kim olduğunu hatırlatmak! R. O. Kütahyalı yayınından haberiniz olmadığını söylemişsiniz. Hiç sanmıyorum ama umarım doğrudur. Sizinle çalışmış biri olarak konuklara karıştığınızın, yayınlara müdahale ettiğinizin tanığıyım (İstifa gerekçelerimden biri buydu hatırlarsanız.) Elinizde yayına çıkacaklar için bir ak bir de kara liste ile dolaştığınızı hem konuklar hem tüm gazeteciler biliyor. İzleyicileriniz ise bunların hiçbirinden haberdar değil çünkü kimse onlara gerçeği söylemiyor. Bunca zaman kurumunuzdaki değerli meslektaşlarıma saygımdan sustum.
MEDYA PATRONU OLMANIZ BİZİM EN BÜYÜK TALİHSİZLİĞIMİZ
'Çalışacakları kaç yer var ki! Gitseler de geri dönerler…' anlayışıyla çalıştırdığınız, asgari ücrete mahkûm ettiğiniz, 212 yapmadığınız, haklarını vermediğiniz için basın kartı alamayan/Basın Kanunu’ndan doğan yıpranma hakkından yararlanamayan ve sendikaya üye olmamaları için baskı yaptığınız gazeteciler adına söylüyorum, medya patronu olmanız bizim en büyük talihsizliğimiz.
Sahibi olduğunuz kanalı, gazeteciler üzerinden itibar kazanmak, 'Türkiye’nin gündemini belirleyen patron' olmak için kullanıyorsunuz. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler misali demokrasinin olmadığı memlekette de hak etmeyenler demokrat sıfatıyla ortalıkta gezer. Gerçeği bilenler sustukça halk bu sahte demokratları alkışlamaya devam eder. Gazetecilik, kamu yararını gözetmek, tüm çıkar odaklarına mesafeli durmaktır. Bunları bu prensiple yazdığım bilinsin…"
NE OLMUŞTU?
Halk TV'nin YouTube hesabında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la yürütülen 'yeni çözüm süreci' konusunda Rasim Ozan Kütahyalı röportaj yayınlandı. Röportaj, Halk TV’nin sosyal medya hesaplarından “Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı sürece ilişkin çok çarpıcı bilgileri Halk TV YouTube kanalına açıkladı!” ifadeleriyle duyuruldu.
Ancak söz konusu röportaj Halk TV'deki bazı gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı. Bugün önce Serpil Yılmaz, ardından da Şule Aydın, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Barış Pehlivan da kanaldan ayrıldı.
Kanal sahibi Cafer Mahiroğlu ise bilgisi olmadığını söylediği röportajı "yol kazası" olarak adlandırırken, haberi olsaydı da söz konusu röportaja onay vermeyeceğini söyledi. "Kayda Geçsin" ekibinden söz hakkı talep ettiğini ancak reddedildiğini belirten Mahiroğlu, "Cevap hakkımı kullanmakta ısrar edince, program yapmamayı tercih ettiklerini ilettiler. Oysa cevap hakkı kutsaldır ve hiçbir demokrat bunu reddetmez, hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi.