İstanbul'da 100 milyon liralık vurgun!

İstanbul'da yabancı uyruklu vatandaşların otomobillerini çalıp yaklaşık 100 milyon liralık vurgun yapan 26 kişilik örgüt yakalandı.

Gündem - 16-10-2024 20:42

Otomobili çalınan iş adamları polise başvurarak şikayetçi oldu. İhbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu iş adamlarının yurt dışına çıkarken otoparka bıraktığı otomobillerinin çaldığını ortaya çıkardı.

Şüphelilerin Esenyurt ve Bağcılar'da özellikle Suudi Arabistan, İran ve Katar uyruklu iş adamlarının oturduğu rezidanslarda daireler tutarak, zaman içinde onlarla dostluk kurduğu, mağdurların yurt dışına çıkmasıyla harekete geçtikleri belirlendi.

İş adamları adına sahte pasaportlar hazırlayan ardından notere giderek, araçların satışını çete üyelerinden birinin üzerine yapan şüphelilerin daha sonra yeni çıkardıkları ruhsatlarla çalacakları otomobilin yetkili servisine gittikleri öğrenildi.

Yetkili Servise 'Kontak anahtarımızı kaybettik' diyerek başvuran şüphelilerin yeni kodlu kontak anahtarlarını aldıktan sonra otomobillerin park edildiği otoparklarda çalıştırarak rahatça çaldıkları ortaya çıktı.

6 İLDE OPERASYON

İstanbul, Tekirdağ, Antalya, Gaziantep, Mersin ve Şanlıurfa'da daha önceden tespit edilen adreslere yapılan baskınlarda 26 kişilik örgüt polis ekipleri tarafından yakalandı.

100 MİLYON LİRALIK OTOMOBİL ÇALMIŞLAR

Hırsızlık büro ekipleri şüphelilerin piyasa değeri yaklaşık 100 milyon lira olan 23 lüks otomobili çaldıklarını belirledi.

HIRSIZLIK ANLARINI GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLEDİ

Şüphelilerin bir olayda serviste yaptırdıkları kontak anahtarıyla çalamadıkları otomobile, gizli GPS cihazı yerleştirdikleri aracı takip ederek park edildiği yerde otomobilin motorunu ve kablosunu çıkartarak bozdukları görüldü.

Aracın Suudi Arabistan uyruklu sahibine yardım ediyormuş gibi yapan şüphelilerin bu sırada el çabukluğu ile sahibindeki gerçek kontak anahtarını, kendilerininkiyle değiştirdikleri anlaşıldı. Şüphelilerin daha sonra sahibinin aracın yanından ayrılmasını fırsat bilerek, otomobili çalıştırarak kaçtı.

Şüphelilerden 16'sı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 8 şüpheli adli kontrol şartıyla, 2 şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Çalınan 14 araç ise bulundu.

Günün Diğer Haberleri