Korkmaz Karaca: O hastaneler kamulaştırılsın

Türkiye günlerdir, özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden çeteyi konuşuyor.

Gündem - 20-10-2024 00:41

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 22'si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı "Yenidoğan çetesi" hakkındaki iddianamede, "malen sorumlu" sıfatıyla yer alan 19 özel hastanenin yer aldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı eski Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca," "Bebeklerin ölümü üzerinden para kazanan hangi hastahane varsa, hepsini 'kamulaştırma' vaktidir... Dünya'da pandemi ile bir kez daha anlaşıldı ki, kamucu ekonomi, dönem dönem kaçınılmazdır." dedi

Yeni doğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan çete hakkındaki gelişmeler kan dondurdu.

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu yenidoğan bebek çetesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı eski Ekonomi Politikaları Kurulu eski üyesi Korkmaz Karaca'dan ezber bozan bir açıklama geldi.

Karaca, hastanelerin kamulaştırılması gerektiğini belirterek "Dünya'da pandemi ile bir kez daha anlaşıldı ki, kamucu ekonomi, dönem dönem kaçınılmazdır." diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri