SPK'dan büyük manipülasyona 12 milyon TL ceza!

SPK, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (DZGYO) hisse senedindeki manipülatif harekete yaklaşık 12 milyon TL ceza verdi.

Borsa - 21-02-2025 00:29

SPK, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (DZGYO) hisse senedindeki manipülatif harekete yaklaşık 12 milyon TL ceza verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu SPK bu hafta yaptıpı toplantıda, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (DZGYO) hisse senedindeki işlemlerinden dolayı toplamda 12 milyon lirayı bulan para cezasını 2 oyuncuya verdi.

Kurul’dan şu açıklama yapıldı:

“Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (DZGYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda aşağıdaki tabloda yer alan idari para cezalarının uygulanmasına karar verilmiştir.”

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre; Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (#DZGYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda Mehmet Emre Cihangir'e 8 milyon 142 bin 811 TL, Tevfik Nusret Pamukçu'ya ise 3 milyon 717 bin 538 TL idari para cezası verildi.

Kurul ayrıca, Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda Seçil Artar'a 11 milyon 678 bin 310 TL idari para cezası kesti.

Günün Diğer Haberleri