Türbülans Çiğdem öğrencisini bile dolandırmış!

Fizik öğretmeni Çiğdem İlgün, uçaklardaki türbülansı önleyen çip projesi geliştirdiği yalanıyla önce akrabalarını ardından çevresini dolandırdı. Türkiye'yi şoke eden vurgunda yeni detaylara ulaşıldı. Öyle ki Türbülans Çiğdem'in öğrencisini bile dolandırdığı ortaya çıktı. Adliyeye koşan mağdurun anlattıkları şaşkınlık yarattı.

Yaşam - 31-12-2024 09:40

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Fizik öğretmeni Çiğdem İlgün özel bir kursta ders verdiği öğrencisi Doğukan K.'ye (24) mesaj atarak, çip üretimi yaptığını, para göndermesi halinde 3 katı kazanç sağlayacağını ve bu işi öğrencilere destek olmak amacıyla yaptığını söyledi. Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğunu da ekledi.

ÜNİVERSİTEYİ ARADI, DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Sabah Gazetesi'nden  Arzu Kaya'nın haberine göre Doğukan K. ise 40 bin lira para gönderdi. Paranın 3 katı kazanç ile kendisine gönderilmesini bekleyen genç adam, paranın gelmemesi üzerine şüphelenerek Marmara Üniversitesi'ni aradı. Üniversite, bu isimde bir öğretim görevlisinin kendileriyle çalışmadığını söyledi. Bunun üzerine İlgün'den parasını isteyip çeşitli bahanelerle alamayınca dolandırıldığını anlayan öğrenci şikayetçi oldu.

"KARŞI TARAFTAN ÖTÜRÜ SÜREÇ UZADI"

Savcılıkça ifadesi alınan Çiğdem İlgün, türbülansı engelleyen optik bir cihaz ürettiğini, yurt dışındaki yatırımcılara çip sattığını söyledi. Kur farkından karlı bir iş olduğunu ve parayı alma süresinin 1-2 haftayı bulduğunu iddia eden İlgün, karşı tarafın ödeme yapmaması nedeniyle sürecin uzadığını Doğukan K.'ye 100 bin lira yatıracağını ileri sürdü.

"KARŞI TARAFTAN ÖTÜRÜ SÜREÇ UZADI"

Savcılıkça ifadesi alınan Çiğdem İlgün, türbülansı engelleyen optik bir cihaz ürettiğini, yurt dışındaki yatırımcılara çip sattığını söyledi. Kur farkından karlı bir iş olduğunu ve parayı alma süresinin 1-2 haftayı bulduğunu iddia eden İlgün, karşı tarafın ödeme yapmaması nedeniyle sürecin uzadığını Doğukan K.'ye 100 bin lira yatıracağını ileri sürdü.

SAVCILIK BAHANELERE İNANMADI

Savcılık, İlgün'ün ürettiği çipleri satarak kar elde edeceği bahanesiyle para aldığı ve ödeme de yapmadığını, benzer şekilde hileli ve aldatıcı şekilde başkalarından da menfaat temin ettiği yönünde dosyalarının olduğunu belirtti. "Dolandırıcılık" suçundan 5 yıla kadar hapsini istedi.

"ÖĞRENCİLERE DESTEK İÇİN YATIRIM YAP"

Mahkemede ifade veren mağdur Doğukan K. öğretmeni İlgün'ün ile arasının iyi olduğunu, kendisinin çip ürettiğini söylediğini ve bu durumun haberlere de konu olduğunu belirterek, "Bir gün bana 'öğrencilere destek amaçlı yatırım yapar mısın, 1'e 3 veriyoruz' dedi. Bankadan kredi çekip parayı havale ettim. 'Bugün, yarın vereceğim' diye oyaladı. Başka öğrencilere de yapıyormuş" dedi.

MAHKEMEDEN DİKKAT ÇEKEN CEZA

Mahkeme, sanığın vaatlerde bulunup çeşitli bahanelerle parayı ödemediğini belirterek "dolandırıcılık" suçundan 1 yıl hapsine karar verdi. Dosyaya yansıyan kişiliği, suç sonrası davranışları nedeniyle cezasında indirim yapmayan mahkeme, suçun işlenişindeki özellikler, zararı gidermemesi, cezanın caydırma amacı bir arada değerlendirildiğinde cezayı ertelemedi.

Günün Diğer Haberleri