Yenidoğan Çetesi hastanesinin sırrı... Kim bu Öztürkler

Yenidoğan bebek çetesinin anlaştığı hastanelerden biri olan Özel Şafak Hastanesinin sahibi Seçim Öztürk’ün ve ailesinin siyasi ilişkileri konuşulmaya devam ediyor.

Gündem - 20-10-2024 12:11

Yenidoğan bebek çetesinin anlaştığı hastanelerden biri olan Özel Şafak Hastanesinin sahibi Seçim Öztürk’ün ve ailesinin siyasi ilişkileri konuşulmaya devam ediyor.

Daha önce MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın dünürü olduğu ortaya çıkan Öztürk’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son ABD ziyaretinde katıldığı Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi galasına da sponsor olduğu anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Eylül’de katıldığı Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi Yemeği’ndeki sponsorların görüntülerinin yer aldığı ekranda Yenidoğan bebek çetesinin anlaştığı Şafak Hastanesi’nin olması dikkat çekti.

YÖNETİM LİSTESİ KALDIRILDI

Öte yandan hastanenin internet sitesinden yönetim kurulunun isimlerinin yer aldığı sayfa kaldırıldı. Yönetim listesinin olduğu web sayfasına girmek isteyenler ise hastanenin ana sayfasına yönlendiriliyor.

Buna karşılık yönetim isimlerinin yer aldığı web sayfasının Google’daki arama linkinde isimlerin yer aldığı görüldü.

İşte o görsel:

 

8 AYDA 3 KEZ EL DEĞİŞTİRDİ KONKORDATO TALEP ETTİ

Hastane Ocak 2022’de konkordato talep eden şirketler arasına katılmıştı. Bu süreçte hastane üç kez el değiştirmişti.

Kayıtlara göre, şirket hisseleri 8 ay içinde üç kez el değiştirdi. Şirketin tek sahibi geçen Şubat ayında Atakan Bekmezci oldu. Nisan ayına gelindiğinde ise şirketin tek sahibi Halil İbrahim Demir oldu. Ekim ayına gelindiğinde ise şirket eski sahibi olan Seçim Öztürk’e geçti.

AÇILIŞINI DEMİREL YAPMIŞTI

1998 yılında, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılışı yapılan Şafak Hastaneler Grubu bünyesinde 4 farklı hastane bulunuyor.

FAALİYETLERİ ASKIYA ALINDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 22'si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı "Yenidoğan çetesi" hakkındaki iddianamede, "malen sorumlu" sıfatıyla yer alan 19 özel hastaneden ikisinin faaliyetlerinin askıya alındığı ortaya çıktı.

Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nin camında el yazısıyla "Hastane kapalıdır" şeklinde bilginin yer aldığı, hastanenin kapı girişinin ise iki dubayla bağlanıp kapatıldığı gözlendi.

DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

Öte yandan 2019’da İstanbul’da Kadın Doğum Uzmanı olarak çalışan Doktor Nadide Korkut’un maddi haklarını alamadığı gerekçesiyle dava açıp 253 bin lira kazandığı Şafak Grubu Hastanelerinin sahibi Seçim Öztürk tarafından dolandırıldığı da iddia edilmişti.

Korkut’un yeni çalıştığı hastaneye giderek borcunu veren Öztürk burada doktordan aldığı boş imzalı kağıdı sahte senet haline getirerek Korkut’a 753 bin lira değerinde icra başlattı. Doktorun şikâyetçi olması üzerine Seçim Öztürk ve birlikte hareket ettiği 4 kişiye dava açıldı.

İddiaya göre Kadın Doğum Uzmanı olan Nadide Korkut, 2001 ile 2010 yılları arasında görev yaptığı Bahçelievler'de ki özel bir hastaneye 6 ay boyunca haklarını alamadığı gerekçesiyle dava açtı. İş mahkemesi 2014 yılında hastanenin doktor Korkut'a 253 bin lira ödemesine hükmetti.

Hastane sahibi Seçim Öztürk ifadesinde o dönem yanında çalışan hastane müdürü Pınar Bayramgürler ve muhasebecisi ile birlikte Doktor Korkut'un çalıştığı hastaneye giderek kendisine 253 bin TL ödediğini kabul etti.

Öztürk ifadesinde olayın iftira olduğunu söyledi.

Hazırlanan iddianamede savcı Seçim Öztürk, Pınar Bayramgürler ve Hafize Gökkaya'nın birlikte hareket ettiklerini belirterek para ödenirken ibraname alındığı inancı verilerek doktor Korkut'un bu şekilde aldatılıp, hastane ortamında, aynı zamanda hastaların bakıldığı muayene odasında kalabalık ve iş ortamının verdiği dikkat dağınıklığından istifade edilerek boş kağıda imza alındığını belirtti. Savcı gerçek ibraname yanında ayrıca alınmış boş imzalı kağıt kullanılarak tanzim edilen senedin Adli Tıp Fizik İhtisas Dairesi'nin raporuyla sahte olduğunun tespit edildiğini belirtti. 5 şüpheli hakkında "Resmi belgede sahtecilik", "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

AİLENİN BİR DİĞER ÜYESİ AKP ADAY ADAYI

İstanbul Şafak Hastaneleri'nin bir dönem yönetim kurulu başkanlığını yapan Saim Öztürk ise geçen yıllarda AKP’den Kırşehir için Milletvekili aday adayı da olmuştu.

İşte o görsel:

SGK’DAN AÇIKLAMA: HASTANELERE İNCELEME SÜRÜYOR

Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) "yenidoğan çetesi" soruşturmasında adı geçen hastanelerden SGK ile sözleşmesi bulunanlara yönelik incelemenin 3 başmüfettiş ve 3 müfettişle yürütüldüğünü bildirdi.

SGK'dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının 24 Kasım 2023 tarihindeki talebi üzerine kamuoyunda 'yenidoğan çetesi' olarak gündeme gelen konuyla ilgili 29 Kasım 2023 tarihinde inceleme Kurumumuzca başlatılmıştır. Savcılığın soruşturma yaptığı hastanelerden SGK sözleşmesi bulunan hastanelere yönelik gerekli incelemeler 3 başmüfettiş ile 3 müfettişimiz tarafından titizlikle yürütülmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, mevzuatımız çerçevesinde anlaşmamız olan hastaneleri yalnızca fatura ve mali yönden denetlemekteyiz."

KAPANAN HASTANE SAYISI 9'A YÜKSELDİ

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasında ruhsatı iptal edilen hastane sayısı 9'a yükseldi. İddianamede yer alan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Özel Reyap Hastanesinin de ruhsatı iptal edildi.

 

Odatv

Günün Diğer Haberleri