Asya borsaları alış ağırlıklı seyrediyor

featured
service

Asya’da Çin, Hong Kong, Singapur ve Güney Kore pay piyasalarında yeni yıl tatili sebebiyle işlem gerçekleşmezken, Avustralya ve Japonya Borsalarında kazanımlar hakimdi.

Japonya’da Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.5 civarında artış kaydetti, Topix Endeksi de güçlü kazanımlarla yükseldi.

Avustralya borsası da Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe’un açıklamalarının ardından yükseldi. Lowe, varlık alım programının sonlandırılmasının faiz oranlarında hemenartışa gidileceği anlamına gelmediğini belirtti.

Avustralya Merkez Bankası dün istihdamda ve tüketici fiyatlarında sıçrama gerçekleşmesinin ardından tahvil alım programına son vereceğini açıklamıştı. Banka haftalık 4 milyar Avustralya doları (2,8 milyar dolar) tahvil alımı gerçekleştiriyordu.

Avustralya merkez bankası: Faiz artışı için çok erken, yıl boyunca gelişmeleri gözlemlemek gerekiyor

Avustralya Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe, bankanın enflasyon ve istihdam hedeflerine ulaşmaya daha yakın olduğunu, ancak emin olmanın zaman alacağını ve ekonominin nasıl geliştiğini görmek için bu yıl boyunca izleyeceklerini bildirdi.

Lowe, ekonomik görünümle ilgili iyimser tonlar taşıyan konuşmasında, enflasyonun sürpriz şekilde yüksek olmasına rağmen, bankanın % 2-3 hedef bandında kalacağı sonucuna varmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Lowe, 2022’de faiz oranlarında ilk artışın yapılabileceğinin işaretini vererek, “Bu yıl boyunca arz yönlü çeşitli sorunların nasıl çözüldüğünü ve fiyatlar üzerindeki etkilerini izleyeceğiz” dedi.

Yakın zamana kadar Lowe, oranların en erken 2023 yılına kadar yükselmeyeceği konusunda ısrar etmişti, ancak bu, hem istihdamın hem de enflasyonun güçlü bir şekilde çıkmasından önceydi.

Asya borsaları alış ağırlıklı seyrediyor