Bakan Selçuk’tan açıklama: Yeni döneme Eylül ayında başlayacağız

featured
service

Koronavirüs vakalarının hızla katlanması nedeniyle ‘okullar açılacak mı?’ sorusu akıllarda dolaşırken Bakan Selçuk’tan açıklama geldi. Selçuk yaptığı açıklamada “Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle okullar 1 yılı aşkın süredir eğitime uzaktan devam ediyor. Yaz aylarında telafi programı uygulansa buna her öğrencinin katılması mümkün olmuyor. Normalleşme adımları atan Türkiye’de ise vaka sayılarında artış görülüyor. Bu nedenle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamanın önemine vurgu yaparak aşı olanların sayısının artmasının salgınla mücadelede çok önemli olduğunu belirtiyor.

VAKA ARTIŞLARI ENDİŞELENDİRDİ

Son dönemlerde vaka sayılarının katlanması ise akıllara “Yüz yüze eğitime geçilecek mi?” sorusunu getiriyor. Birçok öğrencinin uzaktan eğitim sürecinde teknolojik ekipmanlara ulaşamaması, eğitim hayatlarında ciddi sıkıntılar yaratırken uzaktan eğitime devam edilip edilmeyeceği de bu noktada oldukça önem kazanıyor.

‘YENİ DÖNEME EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAĞIZ’

Konuya ilişkin MEB Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yeni dönemin Eylül ayında başlayacağını belirten Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

“Etkinliklerimiz yaz boyu telafi kapsamında devam ediyor. Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir.”

Bakan Selçuk’tan açıklama: Yeni döneme Eylül ayında başlayacağız