Bodrum’un Cennet Koyu’nun katili kim?

featured
service

Bodrum’un eşsiz güzelliklerinden Cennet Koyu’nda ormanı kestiler, dağı deldiler, bloklar halinde beton villa inşaatına başladılar. Patronlar Dünyası soruyor: Kim bu doğa katilleri?

blank

Bodrum’un eşsiz güzelliklerinden Cennet Koyu’nda ormanı kestiler, dağı deldiler, bloklar halinde beton villa inşaatına başladılar. Patronlar Dünyası soruyor: Kim bu doğa katilleri?

Patronlar dünyasında Toygun Atilla yazdı

Bodrum Gölköy’deki Cennet Koyu, Bodrum’un emsalsiz doğa güzelliklerinden biri…Bir süredir ise koyda yapımı süren ultra lüks oteller ve çevrecilerin buna tepkisi ile gündemde.

TEPKİLERİN ODAĞI: BULGARİ VE ARMANİ OTEL

Tepkilerin odağında ise Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’in yaptığı Bulgari Otel var. Aynı bölgede Mehmet Hattat’ın sahibi olduğu Hattat Holding’in Armani Otel markası ile yapımını sürdürdüğü inşaat da tüm hızıyla sürüyor. İki otel de yapımı tamamlandığında dünyanın jet sosyetesini Bodrum’da ağırlamayı hedefliyor. Cengiz Holding’in Cennet Koyu’nda yaptırdığı Bulgari Otel, bugüne kadar çevrecilerin eylemi ve mahkeme süreci ile sıklıkla gündeme geldi. Eşsiz koyun, makilik ve çorak alanında yapımı süren otel inşaatı, arkeolojik SİT alanı olduğu gerekçesi ile şikayet sebebi oldu. Kamuoyu oteli ve yapım sürecini tartıştı, çevreciler eylem yaptı.

ORMANIN KALBİNE HANÇER

Ancak,Cennet koyun, ormanlık alanını betonla adeta yaran inşaat görmezden gelindi. Patronlar Dünyası, Cennet Koyu’ndaki ormanlık alanın içindeki çevre katliamını görüntüledi. Orman adeta yarılmış, içine ise betondan villalar kondurulmuştu. Çevre katliamı herkesin gözü önünde yapıldı, kimsenin sesi çıkmadı.Koyun karşı kıyılarındaki çorak, kırsal, makilik alanda yapımı süren Bulgari Otel inşaatı gündemden düşmezken, ormanlı alanın kalbine hançer gibi saplanan bu inşaata ise çıt çıkmadı. Patronlar Dünyası olarak soruyoruz: Kim bu doğa katilleri?

İSTİNYE PARK’IN SAHİPLERİ ÇIKTI

*Kimdir bu One Group İnşaat ve Turizm Hizmetleri A.Ş:

2021’de 5 milyon 239 bin 630 TL sermaye bedeli ile Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım tarafından kuruldu. Bu ikili aynı zamanda Orjin Grup’un eş başkanları. Yani, İstanbul’un en büyük AVM’lerinden İstinye Park’ın ortakları…

ŞİRKETİ DEVRETTİLER

Ancak burada enteresan olan bir durum var.

İstanbul Ticaret Odası şirket kayıt bilgilerine göre One Group’un kurucuları olan Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım şirketi 6 ay önce iki farklı isme devretti. İTO kaydına göre bu isimler İbrahim ve Zeki Türkeş’ti.

PD SORUYOR: HÜLLELİ DEVİR Mİ?

PD soruyor: Cennet Koyu’ndaki doğa katliamı en az 1,5 yıl önce başladı. Ormanlar kesildi, beton villalar dikildi. Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım 6 ay önce şirketi devretti. Neden? Doğa katliamının ardında kendilerinin gözükmemeleri ve tepki çekmemek için hülleli bir devir mi yaptılar?

KİM BU İSİMSİZ İŞ İNSANLARI?

PD soruyor: İstinye Park AVM’nin ortakları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım’ın One Group’u devrettikleri İbrahim Türkeş ve Zeki Türkeş kimdir? İş dünyasında isimleri bilinmeyen bu iki kişi One Group’a göstermelik olarak mı getirildi?

MUĞLA ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ, YASAL SÜRECİ BAŞLATMAK İÇİN PATRONLAR DÜNYASI’NIN HABERİNİ Mİ BEKLEDİ

PD soruyor: Muğla Orman İl Müdürlüğü’nün açıklaması şu cümlelerle bitiyordu: “Şirkete rıza’en terk tebligatı yapılmış olup; süre bitiminde tapu iptal ve tescil davası açılacaktır”

Muğla Orman İl Müdürlüğü dün yaptığımız habere kayıtsız kalmayan tek kurumdu. Kendilerine hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz. Ancak, Cennet koyundaki ormanların kesilmesi ve betonlarla kaplanması yaklaşık 1 yıllık bir süreç. Muğla Orman İl Müdürlüğü, yasal süreci işletmek için daha erken davranamaz mıydı? Yasal süreci erken başlatamamalarının ardında hangi faktörler yer alıyordu?

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI’NIN “SIR” GEZİSİ VE KATLİAM SUSKUNLUĞU

Patronlar Dünyası ekibi olarak dün gün boyu Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yetkililere telefonla ulaşmaya çalıştık. Ancak yanıt alamadık.

PD soruyor: Bodrum Belediyesi, Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinden Cennet Koyu’ndaki bu doğa katliamına neden kayıtsız kaldı? Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı defalarca telefonla aramamıza rağmen kendisinin bir iş seyahati nedeniyle yurt dışında olduğu yanıtını aldık. Aldığımız bu cevap üzerine, Ahmet Aras’ın hangi ülkede olduğunu ve bu iş seyahatinin nedenini sorduk. Bu konunun “özel” olduğu ve yanıt verilemeyeceği söylendi.

Muhatabımız olan kişiye, Belediye Başkanlarının kamu görevlisi olduğunu, iş seyahatlerinin kamuya açık ve şeffaf olması gerektiğini söyledik. Bir belediye başkanının seyahatinin “sır” olmaması gerektiğini vurguladık.

Yine yanıt alamadık. Cennet Koyu’ndaki katliamın sorumluları ile ilgili sorularımızı yönelttik. Her defasında yardımcı olacaklarını söyleyerek telefonu kapatmalarına rağmen tek bir yanıt vermediler.

Bodrum Belediyesi, Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinden Cennet Koyu’ndaki bu doğa katliamına neden kayıtsız kaldı? PD’nin sorularına neden cevap vermedi? Belediye Başkanı Ahmet Aras neden telefonlarımıza çıkmadı?

ÇEVRECİLER NEDEN SESSİZ?

PD soruyor: Bodrum Cennet Koyu’ndaki doğa katliamını ortaya çıkartmamızın ardından çevreciler, doğacılar ve dernekler neden Cennet Koyu’ndaki bu katliama seyirci kaldı, tepki göstermedi? Cennet Koyu’nun içinde yer alan Mehmet Cengiz’in inşa ettirdiği makilik ve çorak alandaki Bulgari Otel’in tam karşısındaki ormanlık alanda yapılan katliamı neden kimse görmedi, sivil toplum kurumları neden sessiz kaldı?

MAGAZİNCİLER NEDEN GÖRMEDİ?

PD soruyor: Yaz ayı boyunca Cennet Koyu’ndaki sahilleri mesken tutan, tekne kiralayarak sahilde ve denizde “ünlü” avına çıkan magazinciler, doğa katliamını hiç mi görmedi? Yoksa gördüler de patronları mı izin vermedi?

Bodrum’un Cennet Koyu’nun katili kim?