Borsa İstanbul haftayı satıcılı tamamladı

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Rusya-Ukrayna Savaşı varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor. Dün gece, Ukrayna’da Rus güçlerinin yaklaştığı Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu yangın çıktığı bildirilirken, küresel piyasalarda satışlar hız kazandı. Ukrayna’da yaşanan gelişmeler takip edilirken, artan emtia fiyatları enflasyon ve para politikalatına ilişkin belirsizliklerin de sürmesine neden oluyor. Analistler, dün, Powell’ın açıklamalarının pay piyasalarındaki risk iştahını azalttığını ve New York borsasında kapanışa yakın etkili olan satış ağırlıklı eğilimin, Ukrayna’daki nükleer endişeyle birlikte güçlenerek Asya’ya ve vadeli işlemlerde Avrupa’ya taşındığını ifade etti. Yurt içinde dün açıklanan TÜFE verileriyle yıllık enflasyon yüzde 54,44 oldu. BIST 100 ise günü yüzde 1,87 değer kazanarak 2.023,29 puandan tamamladı.

Dolarda yukarı yönlü baskı artarken, 14 seviyesi üzerinde değerlenmeler de devam ediyor. Dolar/TL saat 18:00 itibarıyla 14,26 seviyesinden, euro/TL ise 15,58 seviyesinden işlem görüyor.

BORSA İSTANBUL

Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Almanya’da ödemeler dengesi ve dış ticaret dengesi, Euro Bölgesi’nde perakende satışlar ile ABD’de istihdam raporundaki veriler takip edilecek. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.950 puanın destek, 2.040 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günü yüzde 1,61 düşüşle 1990,75 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 32,54 puan azalırken, toplam işlem hacmi 29,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Endeks gün içinde en düşük 1990, en yüksek 2024 puanı gördü.

Borsa İstanbul haftayı satıcılı tamamladı