Ekrem İmamoğlu ile gelen zenginlik! İnşaat kalfasıydı, ihale ağası oldu…

featured
service

Büyükçekmece ve Beylikdüzü bölgesinde kalfalık yaparak inşaat sektörüne giriş yapan Adem Soytekin’e 25 günde 1 milyar 200 milyonluk üç ihale verildi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun müteahhitlik yaptığı dönemde inşaat projelerinin kalfalığını yapan hemşerisi olan Soytekin, kazandığı ihalelerin tamamına memleketinin plakası 61 kuruşla teklif vermesi dikkatlerden kaçmadı.

blank

MedyaRadar’da yer alan habere göre halelerine küsurat olarak memleketinin plakası olan 61’i ‘kuruş’ olarak teklif veren Soytekin’e ilk olarak Bahçelievler’de spor tesisi ve zemin inşaatı ihalesi aldı. 17 Nisan’da yapılan ihalenin sözleşme bedeli 459 milyon 661 bin 61 kuruş. Soytekin’in aynı şirketleri 5 Mayıs’ta da Avcılar’da yaya alt geçidi ve meydan düzenleme ihalesi aldı. İhalenin sözleşme bedeli ise 514 milyon 661 bin 61 kuruş.

10 Mayıs’ta “İstanbul Geneli Yeşil alan Çalışması” ihalesi de aynı firmalara gitti. Bu defa ihalenin bedeli ise 239 milyon 661 bin 661 lira oldu. 25 günde Soytekin’in firmalarıyla İBB arasında imzalanan sözleşmenin toplam tutarı 1 milyar 210 milyar oldu.

blank

Asoy İnşaat ile Sulkar İnşaat sahibi Adem Soytekin ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolları Beylikdüzü’nde kesişti. Şirketi 2010 yılında kuran Adem Soytekin, o tarihe kadar sadece irili ufaklı bazı projelerin kaba inşaatını yapıyordu. Soytekin’in kaba inşaatını yaptığı projelerden biri de İmamoğlu İnşaat’ın Zigana 360 Panora Evleri oldu. Ardından da Evim Beylikdüzü, Zigana Panorama, Terra Garden, Park Teras’ın da aralarında bulunduğu büyük projelere imza attı. Asoy İnşaat’ın web sitesinde de gözüken bu birliktelik İmamoğlu’nun siyasete girmesiyle birlikte kamu ihalelerine taşındı.

blank

2014 yılına kadar kamu ihalelerine girmeyen Soytekin, 2014 yılında Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediyesi’ne girmesinin ardından kamu ihalelerinin tercih edilen şirketi oldu.

İKİ ŞİRKETİYLE İHALE ZENGİNİ OLDU

Asoy İnşaat’la Beylikdüzü Belediyesi’nden 6 tane ihale alan Soytekin İBB’den ihale almak için de diğer şirketi Sulkar İnşaat’ı aktif hale getirdi. Ayrı adreslerde bulunan iki inşaat şirketi de aktif olarak kamudan ihaleler almaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü’nün 25 gün içerisinde yaptığı üç büyük ihale de Beylikdüzü’nün en yüksek binasını yapan Adem Soytekin’in şirketlerine verildi. Trabzonlu olan Soytekin’in üç ihalede verdiği teklifin de 661 bin 61 kuruşla bitmesi dikkatlerden kaçmadı. Soytekin’in Asoy İnşaat ile Sulkar İnşaat’ın 25 gün içerisinde kazandığı para 1 milyar 210 milyon lira civarında oldu.

blank

61 KURUŞLUK KÜSURATLI TEKLİF VERDİ

İBB Yapı İşleri Müdürlüğü 17 Nisan’da “Bahçelievler Kocasinan Spor Tesisi Ve Zeminaltı Otopark Tamamlama İnşaatı” ihalesi yaptı. Yaklaşık maliyeti 464 milyon 290 bin lira olan ihaleye Asoy İnşaat-Sulkar İnşaat ortaklıkları 459 milyon 661 bin 61 kuruş teklif veren Soytekin ile 25 Mayıs’ta sözleşme imzalandı. İBB Yapı İşleri Müdürlüğü bu ihaleden 20 gün sonra bu defa da “Avcılar E-5 Meydanı Zeminaltı Otoparkı, Yaya Alt Geçidi Ve Meydan Düzenleme İnşaatı” ihalesi yaptı. 4 Mayıs’ta yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 520 milyon 804 bin lira olarak belirlendi. İki şirketin katıldığı ihalede Soyteni’in sahibi olduğu Asoy İnşaat ile Sulkar İnşaat 514 milyon 661 bin 61 kuruşluk teklif verdi. İBB Yapı İşleri Müdürlğü’yle 7 Haziran’da sözleşme yapıldı.

blank

661 GELENEĞİ DEĞİŞMEDİ

İBB Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Şube Müdürlüğü 10 Mayıs 2023 tarihinde “İstanbul Geneli Yeşil Alan Ve Yaşam Vadisi Projeleri Yapım İşi” başlıklı bir ihale yaptı. EKAP üzerinden 18 firmanın doküman satın aldığı ihaleye iki firma katıldı. Yaklaşık maliyetin 287 milyon 463 bin lira olduğu ihalede Sulkar İnşaat geleneği bozmayarak 61 küsuratlı 239 milyon 661 bin 661 liralık bir teklifi kabul edilerek 7 Haziran’da sözleşme imzalandı. Şirketin 25 gün içerisinde aynı belediyeden toplam 1 milyar 210 milyonluk üç ihale kazanması dikkatlerden kaçmadı.

blank

125 METRELİK KULEDE DAVALIK OLDU

İnşaatların kaba işçiliklerini yaparak sektöre giriş yapan Adem Soytekin bölgenin en yüksek projesine de imza attı. Beylikdüzü’nde yapılan 125 metrelik Akros İstanbul projesini kat karşılığı yapan Soytekin, projede 2 bin 500 metrekarelik alanı toprak sahibi Erkan Koçali’den izinsiz kullandığı gerekçesiyle mahkemelik olmuştu. Uzunca süre mahkemelik olan Koçali ve Soytekin daha sonra sulh yapmak zorunda kalmışlardı.

Ekrem İmamoğlu ile gelen zenginlik! İnşaat kalfasıydı, ihale ağası oldu…