Fotoğrafçı Türkan Şoray’a Benziyorsun Dedi, Taciz Etti

featured
service

Bayrampaşa’da yaşanan bir olayda, fotoğrafçı Baki Ç.’nin, 8 yıl önce vesikalık fotoğraf çektirmek için dükkanına gelen Kübra K.’yı taciz ettiği ortaya çıktı. Olay 2016 yılında gerçekleşti. 17 yaşındaki Kübra K., uzun yıllardır tanıdığı Baki Ç.’nin dükkanına vesikalık fotoğraf çektirmek için gitti. Fotoğrafları teslim alıp ücretini ödedikten sonra Baki Ç., Kübra K.’ya büyük boy bir fotoğraf daha vereceğini ve tekrar gelmesini söyledi.

blank

Akşam Gazetesinin haberine göre sosyal medya profilindeki fotoğraflarını inceleyen Baki Ç., Kübra K.’ya “Türkan Şoray’a çok benziyorsun” diyerek onu dükkanına çağırdı. Baki Ç., 17 yaşındaki Kübra K.’nın beline sarılarak göğüslerini ellemeye başladı. Kübra K., Baki Ç.’nin kollarından kurtulmaya çalıştı ancak başaramadı. Bağırarak bu durumdan kurtulabilen Kübra K., savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundu.

Baki Ç. hakkında “cinsel saldırı” suçundan dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Baki Ç., 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kübra K., manevi bütünlüğünün zarara uğradığı gerekçesiyle 150 bin liralık tazminat davası da açtı. Baki Ç., Kübra K.’nın kendisine fotoğraf parasını ödememek için iftira attığını belirterek davanın reddini istedi.

Mahkeme Kübra K.’yı haklı bularak Baki Ç.’nin 25 bin lira manevi tazminatı faiziyle birlikte ödemesine hükmetti.

Fotoğrafçı Türkan Şoray’a Benziyorsun Dedi, Taciz Etti