Bilindiği gibi Selçuk Yaşar; bilime verdiği değerden yola çıkarak ‘en büyük ideallerimden biriydi’ diye tanımladığı Yaşar Üniversitesi’ni, 2001 yılında kurmuştu. Bugüne kadar ise yaklaşık 20 binin üzerinde mezun verdi.
Geçtiğimiz hafta da Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, son üç yıldır düzenlenen Selçuk Yaşar Ödülü'nün sahibini; 17 Mart’ta Çırağan Sarayı’nda açıklayacaklarını söyledi. Yaşar Üniversitesi ve Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Selçuk Yaşar Ödülü’nün 2021 temasının ‘dijital dönüşüm’ olarak belirlendiğini ifade etti.
Ödülü kimin alacağı konusunda ser verip sır vermeyen Yiğitbaşı, “Bu değerli iş insanı, girişimlerini sürdürülebilir şekilde yöneten ve Türkiye’nin tanınırlığına katkı sağlayan çok değerli bir girişimci” diyerek oldukça da gizemli bir tanım yaptı.
Anlaşılan ödül sahibi iş insanını 17 Mart’tan önce öğrenmek mümkün olmayacak!.. Bu arada Tekmer’i (Ahmet Priştina Kültür Merkezi’nde) ve ardından (Teknokent'te) Yutech’i ve İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM'de) Projesini oluşturan Yaşar Üniversitesi, yeni tematik teknokentler kurmaya da devam ediyormuş.
Para Dergisinden İdil Taraklı’nın haberine göre bu kapsamda oyun teknokenti kurulması planlanıyormuş. İzmir Oyun Teknolojileri Geliştirme Merkezi ‘İZoyun’ henüz fizibilite aşamasındaymış. Bu kapsamda, oyun sektöründe önemli bir yer kazanmış İzmir’de, büyük üreticilerin etrafında kümelenmiş küçük geliştirici takımlarına, dünyanın ikinci oyun geliştirme motorunun ücretsiz olarak kullandırılması, hareket yakalama sistemleri ve paralel görüntü alma (render farm) destekleri ile katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi hedefleniyormuş.
Bu laboratuvarın (LivingLab) kurulması; KOSGEB, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşmesi planlanıyormuş. Hatta bu teknokentte oyun tutkunlarına belli bir gelir karşılığında oyun oynamalarına da fırsat verilerek onların tecrübe ve beklentilerinden faydalanılması da amaçlanıyormuş.
Tabii en önemli hedef ise oyun tutkunlarından da yeni startup’ların çıkarılmasıymış. Ayrıca halen Bornova’da 40 bin metrekarelik alan üzerinde 80 bin metrekarelik kapalı alanda öğretim yapılan Yaşar Üniversitesi için 30 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir bina yatırımına da başlanmış.
Yatırım için Mart ayında kazma vurulacakmış ve 14 ayda tamamlanması planlanıyormuş. Bilindiği gibi Yaşar Üniversitesi; toplam sekiz fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu, bir lisansüstü eğitim enstitü ile 8 bin öğrenci kapasitesine sahip.