Aziz Yıldırım'ın kuzenlerine sahte vekalet oyunu
[kanews-title title="Aziz Yıldırım’ın kuzenleri Faruk Neşet Yalçın ile ablası Yaşar Zeynep Temelli’ye ait yüz milyonlarca lira değerindeki 10 adet yalı, villa ve daire sahte vekâletname ile satışa çıkarıldı
[kanews-title title="Aziz Yıldırım’ın kuzenleri Faruk Neşet Yalçın ile ablası Yaşar Zeynep Temelli’ye ait yüz milyonlarca lira değerindeki 10 adet yalı, villa ve daire sahte vekâletname ile satışa çıkarıldı." tag="div"]
Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Aziz Yıldırım’ın kuzenleri Faruk Neşet Yalçın ile ablası Yaşar Zeynep Temelli’ye ait yüz milyonlarca lira değerindeki 10 adet yalı, villa ve daire sahte vekâletname ile satışa çıkarıldı.
Halk TV'nin haberine göre; şebeke, iki kardeşin mülklerinin devrinden önce e-devlet şifrelerini ele geçirdi. Devir son anda önlendi. 4’ü emlakçı 8 kişiye dava açıldı.
İstanbul Anadolu 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, dikkat çeken dolandırıcılık olayı Şubat 2020’de yaşandı. Dosyaya göre, şebeke üyeleri iki kardeşin bir dizi gayrimenkule sahip olduğu bilgini edindi. Üsküdar Kandilli’de üç villa, Altunizade’de 3 ofis dairesi, Beykoz Kanlıca’da 3 yalı, Beykoz Anadolu Hisarı’nda ise bir havuzlu villa olduğu bilgisi şebekenin eline geçti.SAHTE VEKÂLETNAME DÜZENLENDİYüz milyonlarca lira değerindeki mülklerin varlığını öğrenen şebeke, ikinci aşamada sahte bir vekaletname hazırladı. Isparta Uluborlu Noterliği’nden çıkarılmış gibi bir vekâletname düzenlendi. Vekâletname; Faruk Neşet Yalçın (52) ile ablası Yaşar Zeynep Temelli’nin (56), sahip oldukları gayrimenkulleri İzmir’de yaşayan Güven Ali Bülbül’ün satabileceği şeklinde düzenlendi.E-DEVLET HESAPLARINA GİRDİLEREllerindeki sahte vekâletname ile tapu devir başvurusu yapmadan bir gün önce, şebeke üyeleri kritik bir işlem daha yaptı. Bu da iki kardeşin de e-devlet hesaplarını ele geçirmek oldu. İki kardeşin e-devlet hesaplarına giren şebeke üyeleri, tapu işlemi sırasında bu kişilerin kayıtlı GSM hatlarına mesaj gönderilmesi uygulamasını devre dışı bıraktı.UYARI UYGULAMASI İPTAL EDİLDİİki kardeşe mesaj gönderilmesi uygulamasını devre dışı bırakan şebeke, bu işlemden 1 gün sonra, 19 Şubat 2020’de Kadıköy Tapu Müdürlüğü’ne başvurdu. Devre konu mülklerin tamamına yakınının Üsküdar Tapu Müdürlüğü bölgesinde olmasına karşın, Kadıköy’den başvuru yapılması şebekeyi de ele veren bir ‘tercih’ oldu. Güven Ali Bülbül, anılan gün iki ayrı başvuru ile 10 gayrimenkulü de Mehmet Koyuncu’ya ait Balıkesir Burhaniye’de kurulu Bim Gayrimenkul İnşaat AŞ’ye satacağını bildirdi.ÜÇ VİLLAYA ALICI BULUNDUSöz konusu mülklerin satışı için de adeta seferberlik başlatıldı. 4 emlakçı ile temasa geçildi. Bu kişiler, mülkleri satabilecek varlıklı müşteri arayışına girdi ve üç villanın satışı için alıcı bulundu. Ancak, şebeke için işler son aşamada sarpa sardı. Kadıköy Tapu Müdürlüğü, mülkler Üsküdar’da olduğu için ilgili tapu müdürlüğünden yetki istedi. Üsküdar Tapu Müdürlüğü de onay vermeden önce iki kardeşe ulaştı. İki kardeşten alınan ‘böyle bir başvurumuz yok’ yanıtı sonrası tapu devir işlemi iptal edildi.TAPUYA GELEN GÖZALTINA ALINDISaatler içinde yüz milyonlarca lira değerindeki mülkleri ele geçirmeyi planlayan şebeke için, bu aşamadan sonra işler sarpa sardı. 19 Şubat günü, ilk olarak tapuya giden emlakçılar göz altına alındı. Bu kişilerin verdiği bilgiler üzerine, organizasyonun başında olduğu anlaşılan Mehmet Koyuncu ile adına sahte vekâletname çıkarılan Güven Ali Bülbül yakalandı.