Geçen kasım ayında fenomenlere yönelik yapılan büyük çaplı operasyonda tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat’ın ardından, sosyal medyada dikkat çeken diğer fenomenler de inceleme altına alınmıştı. Bu isimlerden biri olan Nevra Bilem, sosyal medya hesapları üzerinden sahte bir mobilya markasının reklamını yaptığı iddiasıyla gündemde.

Sahte mobilya reklamı iddiası

Ekol TV'den Dilek Yaman’ın haberine göre, Nevra Bilem sosyal medya üzerinden, ucuza mobilya alma vaadiyle sahte bir mobilya mağazasının reklamını yaptı. Takipçilerinden biri, bu reklama kanarak mobilya mağazasından alışveriş yaptı ve ödemesini peşin olarak gerçekleştirdi. Ancak, mağaza ürün teslim etmedi ve takipçi dolandırıldığını fark etti. Mağdur kişi, hem mobilya mağazasını hem de Nevra Bilem’i dolandırıcılıkla suçlayarak suç duyurusunda bulundu.

Bu ilk olay değil

Nevra Bilem’in sosyal medya üzerindeki diğer tatil ve eşya tanıtımları da daha önce benzer dolandırıcılık suçlamalarına yol açmıştı. Bu olaylarla ilgili yapılan suç duyurularında, Bilem’in mağdur takipçilerine “Suçlu ile haklıyı ayıramıyorum, bu yüzden ödeme yapmıyorum” şeklindeki yanıtları tepki toplamıştı.