Global işlere imza atan Türk tasarımcı Dilara Fındıkoğlu, Marc Jacobs için bir kapsül koleksiyon tasarladı.

DİLARA’DAN KAPSÜL KOLEKSİYON

Dilara Fındıkoğlu, Heaven by Marc Jacobs iş birliğini sosyal medya hesabından duyurdu. Fındıkoğlu, marka için gençlik yıllarını yeniden yaşama ve romantizm, grunge ve Y2K gibi en sevdiği konuları kapsayan bir kapsül koleksiyon tasarladı.

MODELLİĞİNİ GİGİ HADİD YAPTI

Alana O'herlihy tarafından çekilen ve Danielle Emerson tarafından tasarlanan kampanyanın modelliğini ise Gigi Hadid yaptı.

“BENİM GENÇLİĞİMİN RÜYA GARDIROBU”

Kendisini “Gotik Lolita” olarak tanımlayan Fındıkoğlu tasarımında kendini ifade ettiğini belirtti:

"Bir parçam hâlâ bir genç. Gençlik yıllarımın benimle ve estetiğimde gerçekten kaldığını hissediyorum. Bu koleksiyonu yaratırken, Avril Lavigne, Runaways, Bikini Kill, Girlschool dinlediğim ve kimliğimi bulmaya çalıştığım lise yıllarımı düşündüm. Metalik mavi Marc Jacobs platform ayakkabılar, gotik lolita elbiseler ve grup tişörtleri giyiyordum. Bu küçük gardırop gerçekten benim gençliğimin rüya gardırobu ve onların artık tüm kızların rüya parçaları olmasını istiyorum!”

LOLİTA TARZI

Romantizm, Y2K bondage ve ‘90’lar grunge akımlarından estetik öğeler alan bu koleksiyonda, bağcıklar yerine güvenlik iğneleriyle bir araya getirilen küçük yırtık tişörtler, üçgen bikiniler, fırfırlı korseler ve uyumlu iç çamaşırları bulunuyor. Beyaz bir jüponla tamamlanan siyah korseli babydoll elbise çekici bir hava katarken; mini bondage şortlar ve dantel işlemeli deri pantolonlarla eşleşen deri ceket daha sert bir hava yaratıyor. Etekler ve kollar kabarık ve feminen, Fındıkoğlu’nun Lolita tarzını yansıtma arzusuna hitap ediyor.

“MARKANIN İÇİNDE DÜNYA İNŞA EDİYORUM”

Türk tasarımcının, her hareketini takip eden sadık bir Z kuşağı hayran kitlesi var. Dilara Fındıkoğlu koleksiyonu ile ilgili röportajında:

"Bu koleksiyonun, genellikle sattığım ürünlerden daha düşük fiyatlı olmasından gerçekten mutluyum çünkü çocuklar buna erişebilir ve Dilara dünyasının bir parçası olabilir. Onları seviyorum. İşe ne kadar çok kendimi koyduğumu gerçekten anlıyorlar. Sevimli kıyafetler yapıyorum ama onlara bir topluluk hissi veriyorum, markanın içinde bir dünya inşa ediyorum.”