İstanbul’un Esenyurt’ta bulunan Fly Butik Rezidans projesinde yer alan siteye baskı ve tehditle yerleşen suç örgütü üyelerine geçtiğimiz yıl operasyon düzenlenmişti. Aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 26 kişinin tutuklandığı operasyondan sonra site yönetimi Uçarlar Yapı’ya teslim edilse de şiddet olayları bitmedi. Tahliye olan örgüt yöneticilerinde Mehmet Özçelik ve arkadaşları çöktükleri rezidansa geri döndüler.. Rezidans altına bir mekan açan Özçelik ve arkadaşları adeta burayı karargaha dönüştürdü. Site sakinleri ve çalışanlarına yapmadıkları kalmadı.

HEPİNİZİ METRİS’TE GÖRECEĞİM

MedyaRadar’ın haberine göre, Rezidans çetesi davasında örgüt yöneticisi olarak yargılanan Mehmet Özçelik tahliye olduktan sonra o rezidansa geri döndü. Örgüt üyeleriyle yeni toplantılar yaptığı iddia edildi. Site yönetimi bu buluşmaları tutanak altına aldı.

Mehmet Özçelik

 

Tutulan tutanakta şu ifadelere yer verildi;

‘’Sitemizde bulunan daireleri kendisi ve akrabaları ile birlikte kullanan ve işgali altında bulunduran ve kullandığı bu 3 daire üzerinden yönetimimize yaklaşık 60 bin TL aidat ve elektrik borcu bulunan Mehmet ÖZÇELİK, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasının hemen ardından daha önce birlikte hareket ettiği bir takım site sakinleri ile C bloğun hemen altında yine işgali altında bulundurduğu dükkan içerisinde buluştuğu, toplantılar düzenlediği, yönetimimizi çalışamaz ve iş göremez hale getirmek maksadı ile toplu hareket edilmesi hakkında telkinlerde bulunduğu, aidat ödemelerinin yapılmaması konusunda kendisi ile görüşen site sakinlerini ikna etmeye çalıştığı ve bazılarını etkilediği, hukuksuz ve yetkisiz bir şekilde site sakinleri ile toplantı tertip etmeye, imza toplamaya, dilekçeler düzenlemeye çalıştığı ve şu an görevde olan yönetim ve çalışanları hakkında matbu şikayet dosyaları oluşturduğu ve imzalanmasını istediği, danışma personellerimizin yanına giderek ‘yakında yönetimi de sizi de Metris'te göreceğim, yönetimi elime aldığımda hiçbiriniz burada olamayacaksınız’’

BENİM GELMEM NORMAL DEĞİL!

Site yönetimi, güvenlik kameralarına yansıyan çok sayıda kamera kaydını hazırladığı bir dilekçeyle savcılığa sundu. O kayıtların birinde site çalışanlarına, ’Benim gelmem normal değil. Sana böyleyim ama Kürşat’ı paramparça ederim. Bunu da tehdit olarak algılayın’ dediği görülüyor. Bir başka kamera kaydında ise 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan bir örgüt üyesinin bir kadına ağza alınmayacak küfürler savuruyor. Sitenin temizlik görevlisi eksi ikinci katta temizlik yaparken tavan arasına bir poşet içerisinde zulalanmış pompalı silah buldu. Bulunan silah bir tutanakla polise teslim edildi.

HERKES DİKEN ÜSTÜNDE!

Site yöneticisi Metin Uçar, yaşananlarla ilgili olarak, ‘’Dosyanın örgüt yöneticilerinden olan şahıs baskı kurmak için yeniden sitemize geri döndü. İşgal ettiği bir dükkana sözde kafe açarak örgüt üyeleriyle burada toplantılar yapıyor. Sürekli olarak çalışanlarımıza psikolojik baskılar, tehditlerde bulunuyorlar. Bazı tartışmalarda ağza alınmayacak küfürler ediyorlar. Üstelik küfür ettikleri de kadınlar. Son olarak kafeteryanın bulunduğu bloğun bodrum katında bir pompalı silah bulundu. Dokunmadan polise teslim ettik. Yönetimi işlevsiz hale getirmek için site sakinlerine ‘Faturalarınızı, aidatlarınızı ödemeyin’ baskısı yapıyorlar. Hazırladığımız tutanaklar, site kameralarına yansıyan bazı videoları bir şikayet dilekçesiyle savcılığa sunduk. Adalete de devletimize güvenmekten başka elimizden birşey gelmiyor’ diye konuştu.