İspanya'nın Madrid kentinde yaşayan, ucuz olduğundan dolayı estetik ameliyat olmak için İstanbul'a gelerek 5 Ağustos Pazartesi günü bir estetik cerrah ile anlaşarak Şişli'deki özel bir hastanede çeşitli estetik operasyonlar geçiren 2 çocuk annesi 42 yaşındaki Perla Virginia Baez Garay müşahede için tutulduğu özel hastanede ameliyattan birkaç saat sonra fenalaştı.


Solunum sıkıntısı yaşayan kadın yoğun bakım ünitesine alındı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI


İspanyol kadının ölümüne ilişkin olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken Perla Virginia Baez Garay'ın cansız bedeni ise Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.


Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için yapılan otopsinin ardından cenazesi, İspanya'ya gönderilmek üzere ailesi ve konsolosluk yetkililerine teslim edilirken konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.


Geçtiğimiz yıllarda da farklı ülkelerde estetik ameliyat için İstanbul'a gelen turistler geçirdikleri ameliyat sonrasında hayatını kaybetmiş, yaşanan olaylar dünya basınında büyük yer bulmuş, İngiltere Türkiye'ye sağlık turizmine yönelik seyahat uyarısı yayınlamıştı.