Kaya Sabancı’nın küçük kızı Gizem Sabancı, Ankaralı iş insanı Yılmaz Helvacıoğlu’nun iç mimar oğlu Koray Helvacıoğlu ile 11 Eylül 2020 tarihinde Bodrum’daki lüks bir düğünle dünya evine girdi. Çiftin bu mutlu birlikteliğinden Şubat 2022’de bir erkek çocukları dünyaya geldi.

Boşanma süreci ve şiddet iddiaları

Ancak, evlilikleri uzun sürmedi. İddialara göre, Koray Helvacıoğlu’nun Gizem Sabancı’ya yönelik fiziksel ve psikolojik şiddeti, ilişkilerinin bozulmasına neden oldu. Gizem Sabancı, iki yıl önce boşanma davası açarak bu duruma son vermek istedi.

Kayınvalidesi ile yasal mücadele

Koray Helvacıoğlu, boşanma davası sürerken bu kez kayınvalidesi Aynur Nezire Özderici ile karşı karşıya geldi. Özderici, damadının kendisini tehdit ettiğini ve hakaretlerde bulunduğunu öne sürerek Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Bu başvuru sonucunda, Helvacıoğlu’na iki ay uzaklaştırma kararı aldırıldı.

Uzaklaştırma kararının ihlali

Aynur Nazire Özderici, Koray Helvacıoğlu’nun uzaklaştırma kararına rağmen tehdit ve hakaretlerine devam ettiğini belirterek mahkemeye başvurdu. Özderici’nin avukatı, Koray Helvacıoğlu’nun ‘yaklaşmama kararı’na rağmen kayınvalidesinin yanına gelerek onu tehdit ettiğini savundu. Dilekçede, “Aynur Nazire Özderici evden çıkamaz hale gelmiştir. Müvekkil, Koray Helvacıoğlu’nun oturduğu eve gelerek itibarını zedeleyeceği ve aşırı alkol kullanması nedeniyle şiddet uygulayacağı endişesi taşımaktadır. Bu sebeple müvekkilin güvenliğinin sağlanabilmesi için Koray Helvacıoğlu’nun ‘tazyik hapsi’ne hükmedilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.