Sosyetenin ünlü ismi Banu Alp, Boğaz'daki tarihi Remzi Bey Yalısı'nın önüne kaçak kış bahçesi yaptırdı. Yasaya aykırı şekilde inşa edilen ek binaya yıkım kararı çıktı. Banu Alp, göstermelik bir yıkım işlemi yaptı…

Sabah'tan Bülent Cankurt'un haberine göre, Boğaz'daki tarihi yalılardan Remzi Bey Yalısı'nın sahibi Banu Alp, yalısının önüne izinsiz kış bahçesi yaptırdı. İşte o yazı;

Boğaz'da kaçak yapılaşma şu sıralar gündemde! Şubat ayında yazdığım Boğaz'daki kaçak bir yapıyla ilgili yeni bir bilgi edindim.

Sosyetenin ünlü ismi Banu Alp'in, sahibi olduğu tarihi Remzi Bey Yalısı önündeki tarihi kayıkhaneyi kapatıp denize kazık çaktırarak 32 m2'lik kaçak kış bahçesi yaptırdığını yazmıştım.

Şikayetler üzerine, İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararı aldığını ancak İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün kaçak yapının sadece camlarını söküp gerisini bıraktığını da eklemiştim.

Öğrendim ki, şikayetler devam edince Banu Hanım bu sefer tarihi kayıkhanenin önündeki 4 m2'lik kısmı yıktırıp şikayetçileri susturmak istemiş.

28 m2'lik kaçak kış bahçesinde de keyif sürmeye devam ediyormuş.

Banu Alp'in kanunları hiçe sayması, Kanlıca'daki tarihi bir yalının görünümünü bozması ve yetkililerin de buna göz yumması anlaşılır gibi değil.

Umarım bir an önce kaçak yapı yıkılır ve tarihi yalı eski görünümüne kavuşur.