Ünlü iş insanı Emir Murat Özdilek ile 2012’de evlenip 2021’de boşanan ve geçen yıl yeniden evlenen Melis Özdilek, tekrar boşanma davası açmıştı. Melis Özdilek, önceki boşanmada aldığı aylık 85 bin dolar nafakayı az bulduğunu belirterek mal rejimi davası da açmıştı.

Yurt genelinde 14 alışveriş merkezi, dünyaca ünlü otel, 159 tekstil mağazasına sahip Bursa merkezli Özdilek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Emir Murat Özdilek ve Melis Özdilek 2012'de hayatını birleştirmiş, 2021 yılında ise anlaşmalı olarak boşanmıştı. Emir Murat Özdilek, nafaka olarak 2 milyon TL'nin yanı sıra Melis Özdilek'e ev ve araba vermişti. Özdilek ile 2023 yılında sessiz sedasız yeniden nikâh masasına oturan Melis Hanım, çok geçmeden yeniden İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurarak boşanma ve mal rejimi davası açtı.

Melis Özdilek mahkemeye sunduğu dilekçede; yaşamından endişe ettiği ve eski eşi tarafından uğradığı şiddet nedeniyle tükenmişlik sendromuna girerek ikinci kez evlenmek zorunda kaldığını, manevi ve fiziksel şiddet altında hiç okumadığı evrakların eşi tarafından kendisine imzalatıldığını öne sürdü.

EVRAK ZORLA İMZALATILDI
Melis Özdilek’in iddiasına göre, evlendikten birkaç ay sonra neler imzaladığını merak edip ünlü iş insanına soran Melis Özdilek, Kemerköy'deki evinin eşine devrini ve mal ayrılığı sözleşmesi imzaladığını öğrendi. Sabah’tan Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre, mal varlığı kayıtlarını kontrol ettiğinde evinin satıldığını gören Melis Özdilek, bunun üzerine davaları açtığını belirtti.

Melis Hanım, anlaşmalı boşandığı sırada elde ettiği haklarından gönüllü olarak vazgeçmesi için akıl sağlığını yitirmiş olması gerektiğini, en ufak bilgi sahibi olmadığını belirterek, eşinden öğrendiği mal ayrılığı sözleşmesinin iptalini talep etti. Ayrıca, eşinin mallarına, şirket hisselerine ve banka hesaplarındaki nakit paranın yüzde 50'sine ihtiyati tedbir konulmasını istedi.

ARAÇ VE TAŞINMAZLARA TEDBİR KONULDU
İstanbul Aile Mahkemesi, ara kararında, talebi kısmen kabul ederek Yönetim Kurulu Başkan'ı Emir Murat Özdilek'in üzerine kayıtlı bir araç ve 9 taşınmazın üçüncü kişilere devredilmesini önlemek için ihtiyati tedbir koydu. Mahkeme, şirket hisselerine ve banka hesaplardaki paraların üzerine tedbir konulmasın talebini ise reddetti.

Emir Murat Özdilek ise mal varlığına tedbir konulmasına itiraz ettiği dilekçesinde “Eşim benimle maddi çıkarlar doğrultusunda proje evliliği yaptı” iddiasında bulundu.

Evliliklerinin temelinde sevgi ve saygı olmadığını belirten Özdilek, eşinin evlilik birliğindeki sorumlulukları yerine getirmediğini söyledi.

SÖZLEŞME TEKLİFİNDE BULUNAN MELİS ÖZDİLEK
2021 yılında gerçekleşen boşanma sonrası Melis Hanım'ın yakınlaşma çabaları sayesinde ikinci kez nikah masasına oturdukları, iddia edildiği gibi tehdit ve korkuyla evlenmediklerine değindi. Dilekçede, davacı Melis Özdilek'in kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez mantığı ile hareket ederek Emir Murat Özdilek'e "Niyetimin sadece yeniden bir aile olmak. Maddi hiçbir amacımın olmadığını göstermek adına bunlar yapmama izin ver. Kabul et" diyerek evlilik sözleşmesi teklifinde bulunduğunu anlatıldı.

ZORLA EVRAK İMZALATMA İDDİALARINI REDDETTİ
Bu teklifi kabul ederek noter huzurunda imza attıklarını, zorla evrak imzalatma iddialarını reddeden Emir Murat Özdilek, mahkeme tarafından bazı mallarına konulan tedbir kararının kaldırılmasını talep etti.