Türk futbol dünyasında Bugün hem çarpıcı hem de son derece Sarsıcı bir olay yaşandı. 24 yaşındaki bir kadın Hakem ve 61 yaşındaki gözlemcinin cinsel birliktelik yaşadığı ve bu videonun kayıtlarının ortaya çıktığı öne sürüldü.

Kadın Hakem ve gözlemci meslekten men edildi. Gözlemci O.E.’nin, aynı zamanda İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı olduğu iddia edilirken 24 yaşındaki genç hakemin yükselmesi için çok sayıda görev yapmasına destek verdiği öne sürüldü.

ÇOK SAYIDA ŞİKAYET YAPILDI

Bu durumun ortaya çıkması camiada büyük bir rahatsızlık yaratırken federasyona da çok sayıda şikayet yapıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz sezon Galatasaray Trabzonspor maçında da gözlemcilik yaptığı öğrenilen O.E’nin, herhangi bir görevi olmamasına rağmen E.K.’yı protokol tribününe oturttuğu o gün maçın temsilcisi İlker Emir tarafından da rapor edildi.

Yine benzer durumlardan dolayı O.E., defalarca federasyon yönetimine şikayet edildi. Son olarak 23 Ağustos 2023 tarihinde OE’nin İstanbul il hakem kurulu başkanlığını bıraktığı öğrenildi. 27 Eylül 2023 tarihinde ise federasyon harekete geçti ve hem gözlemci O.E, hem de kadın hakem Esra Karaaslan Profesyonel futbol disiplin kuruluna sevk edildi. Kurul ise her iki ismi de İhtar verdi.

İKİ HAKEMDE MESLEKTEN MEN EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu ise Süper Lig’de gözlemci olan O.E ve Alt liglerde müsabaka yöneten kadın hakem Esra Karaaslan’ın ömür boyu meslekten men edilmesine karar verdi.

KADIN HAKEM İDDİALARI YALANLADI

24 yaşındaki hakem Esra Karaaslan çıkan haberlerin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak iddiaları yalanladı. Bir sene önce bu olayların yaşandığını ve Tamamen yalan olduğunu belirten Karaaslan, haberlerin ısıtıp ısıtıp tekrar paylaşıldığını öne sürdü.

ELİF KARAARSLAN SOSYAL MEDYA HESABINDAN İDDİALARA CEVAP VERDİ

Esra Karaarslan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ben bir kere federasyona bağlı hakemlik zaten yapmıyorum. Çıktığım maçların hepsi özel turnuvalar ve federasyona bağlı değil.

Ayrıca, şuan benim sosyal medya hesabım, ve medyada hakkımda yalan haber yapan bütün sosyal medya hesapları, haber kanalları 4 tane avukatım tarafından takip edilip tek tek kayıt edilmekte Hiçbir şey bilmediğiniz konular ile alakalı, insanları karalamaya çalışmanın hukuki anlamda çok ciddi maddi manevi sonuçları vardır ve olacaktır.”