Loyage Collagen Nedir? 

Kolajen, vücudu iç ve dış etkenlere karşı koruyan, dayanıklılığını artıran, hücrelerin sağlıklı bir şekilde bir arada durmasını sağlayan bir proteindir. Vücuda ve cilde esneklik kazandıran önemli proteinlerden olan kolajen, sağlıklı bir kemik ve kas dokusunun elde edilmesine ve korunmasına yardım eder.

Vücuttaki proteinlerin bir kısmı kolajenden oluşur ve bu kolajen, vücudun farklı bölgelerinin yapısını destekler. Vücudunuzun bir duvar olduğunu düşünün; kolajen bu duvarın taşlarını birbirine bağlayan harçtır. Yani vücudun dinç ve sağlıklı bir şekilde ayakta kalabilmesi için 25  yaş üstü  kolajene ihtiyaç duyarsınız.

Kolajen, yaş alma ile birlikte azalan bir proteindir. Eğer yeteri kadar desteklenmezse ciltte sarkmalara, kırışıklığa, matlığa neden olabilir. Hepsi yaşlanma belirtileri olan bu problemler zaman zaman stres, uykusuzluk, kötü beslenme gibi durumlarla da ortaya çıkabilir. Nihayetinde hepsi cildin olduğundan daha yaşlı görünmesine, güçsüzleşmesine neden olur. Bu durumu ortadan kaldırmanın yolu vücudunuza kaybettiği kolajeni yeniden kazandırmaktan geçer. Bakım rutininize ekleyeceğiniz kolajen  bu konuda önemli yardımcılarınızdan olacaktır.

Loyage Collagen ile Sağlık
● Bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur.
● Diş, kas, kalp, kıkırdak, tendon, eklem, kemik, göz ve bağırsak sağlığını destekler.

● Kas büyümesine ve kuvvetlenmesine yardımcı olur.

● Eklem ağrılarını azaltmaya yardımcı olur.

● Kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur.

● Bağırsak onarımına yardımcı olur.

● Dişleri güçlendirmeye yardımcı olur.

● Kalp sağlığını destekler.

● Göz sağlığını destekler.

KOLAJENİN FAYDALARI NELERDİR ?
Kolajen; teknolojinin gelişmesiyle beraber hayatımıza hızla giren ve kısa süre içerisinde en popüler gıda takviyeleri arasında yer almakta olup; yapılan klinik çalışmalar neticesinde, gün geçtikçe Kolajen 'nin daha fazla faydasını öğreniyoruz.

Cilt: Kolajen, cilt ağırlığının %70’ini oluşturur. Cildin en dış tabakası epidermis bizi, ultraviyole(UV) ışınlardan ve zararlı bileşenlerden korur. Dermis, cildin daha kalın ikinci tabakasıdır ve kolajen bu bölgede bulunur. Yaşlanma ilk olarak bu bölgede, yüzeyde görülmeden önce gerçekleşir.

Cilt yapısının kilit bir bileşeni olan kolajen, cildin esnekliğini koruyan elastin ve eksikliği halinde ciltte kuruluk oluşturan hyaluronik asit üretimini uyarması ve nemi hapsetmesi için altyapı sağlar.

Kemik: Organik kemik kütlesinin %90’ını kolajen oluşturur. Kolajen seviyeleri azaldıkça kemiklerimiz zayıflar ve daha kırılgan olurlar.

Kas: Kas dokusunun % 1-10'u kolajenden oluşur. Kolajen, kaslarımızın güçlü ve düzgün bir şekilde çalışması için gereklidir. Araştırmalar, kolajen peptit takviyelerinin tüketilmesinin yaşa bağlı kas kütlesi kaybı olan insanlarda kas büyümesini ve kuvvetini arttırdığını göstermiştir.

Tendon: Tendonlar, kası kemiğe bağlayan güçlü fibröz bağ dokularıdır. Kas kasılması sırasında tendonun rolü, kuvvet iletmek ve gerginliğe dayanmaktır. Tendonlar %85 oranında tip 1 kolajen ve proteoglikanlar içerir.

Saç: %65 ile %95 arası kolajenden oluşur. Yaşla birlikte saç lifleri zayıflar, daha kırılgan olurlar ve daha az parlak görünürler. Kolajen saç güzelliği söz konusu olduğunda, saç korteksini arttırarak mekanik mukavemeti geliştirmeye ve saç parlaklığını arttırmada etkilidir.

Tırnak: Kolajen, keratin üretimine destek olarak zayıf ve kırılgan tırnakların güçlenmesinde etkilidir.

Kolajen Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Yardımcı Olur !

Bağırsak duvarı, kolajenden oluşan mikroskobik kıvrımlardan yani “villus”lardan meydana gelmektedir. Sızdıran bağırsak veya bağırsak geçirgenliği hastalığı, ince bağırsağın duvarı hasar gördüğünde, sıkı bağların bozulmasıyla birlikte gerçekleşir. Bağırsaklardan kan dolaşımına sadece sindirilmiş besinlerin, mineral ve vitaminlerin geçmesine izin veren geçiş noktaları olan sıkı bağlar hasarlı iken, kan dolaşımına zararlı maddeler ve toksinler geçebilmektedir. Sızan patojenler veya iyi sindirilmemiş besinlerin kan dolaşımına karışmasıyla, bağışıklık sistemi tanımadığı bu maddelere karşı saldırıya geçmektedir. Yani bağışıklık sistemi kendi dokusuna saldırmaktadır ve enflamasyon(iltihaplanma) oluşmaktadır. Bağışıklık sisteminin zayıflaması, besin alerjileri, enerji azlığı ve kronik yorgunluk, tiroid hastalıkları gibi daha birçok hastalığın sebebi tam olarak bu yüzden gerçekleşmektedir.

Bağırsak duvarında hasar oluştuğunda, vücudumuz bağırsak duvarını onarmak için yeni düz kas hücreleri üretmeye başlar. Klinik çalışma, düz kas hücreleri üretilirken kolajen üretiminin en yüksek seviyede olduğunu kanıtlamıştır. Yani, kolajen sıkı bağların boşluklarını doldurarak bağırsak duvarını onarır. Böylelikle sağlıklı bir sindirim ve bağışıklık sistemimiz oluşur.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı yüksek miktarda kolajen içeren gıdalar veya kolajen peptit takviyesi kullanmamız bağışıklık sistemimiz için gereklidir.

Loyage Collagen firma sahibi Ufuk Sekreter

ADRES: ATAKENT MAH. REŞİTPAŞA CAD. A BLOK NO:36 A İÇ KAPI NO:23
ÜMRANİYE/İSTANBUL

WHATSAPP : +90 5411295624

Loyage Collagen