Aydinhaberleri.com'dan Ayşe Yılmaz'ın haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aydın’ın Kuşadası ilçesine dikilmek istenen yeni bir otel için daha çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurdu.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere Aydın’ın Didim ilçesinde ikamet eden Kadir Turgut isimli iş insanı, Kuşadası’nın Türkmen Mahallesi sınırlarındaki 14 bin 500 metrekarelik alan üzerine bir otel dikmek için izin istedi.

Proje konusu otelde 153 oda bulunacak. Otelde odalar dışında, dinlenme alanları, hamam, sauna, kuaför, havuz, çocuk havuzu, bar, restoran, spor alanları, lobi, ofis gibi alanlar da mevcut olacak. Otel inşaası için 98 milyon 400 bin TL olacak.

Proje sahası Kadir Turgut’a ait iken projenin yüklenici firması İzmir merkezli Maia Kuyumculuk İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirket. Şirketin tek sahibi ise Aydın’ın Kuşadası ilçesinde ikamet eden Orçun Karanfil isimli iş insanı.

PLANLARDA OTEL SAHASI

Proje alanı 1/100.000 Ölçekli Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi Çevre Düzen Planı üzerinde incelendiğinde “Makilik-Fundalık-Çalılık Alan” ve “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi - Turizm Merkezi” olarak işaretlenmiş alanlar üzerinde kalıyor. Yine binlik planlara parsel otel arazisi olarak. Proje sahasının 1 emsal ve 4 kata (15 metre) yapılaşma izni bulunuyor.

ÇED BAŞKA PROJE SİTESİ BAŞKA!

Maia Perla isimli otel projesinin en dikkat çeken noktası ise internet sitesi oldu. Projenin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Maia Perla bir otel projesi değil, lüks bir rezidans projesi. Bakanlığın ilan etmiş olduğu proje tanıtım dosyası ile internet sitesi üzerinde adres bilgileri ve görseller kesişiyor.

BİR ODA 200 BİN EURO

Proje kapsamında inşa edilecek bir oda ve bir banyodan oluşan 70 metrekarelik odalar satışa çıkarılmış durumda. Yine proje sahasının sahibi Kadir Turgut’a ait Turgut Gayrimenkul isimli web sayfasında söz konusu projedeki bir odanın 200 bin Euro’dan satışa çıkarıldığı görülüyor. Bir odanın güncel kur üzerinden fiyatı 7,4 milyon TL. Odaların tamamı satışa çıkarılırsa elde edilecek miktar ise 1,3 milyar TL. Bu rakama proje kapsamında inşa edilecek hamam, sauna, kuaför, bar, restoran, spor alanları gibi diğer ticari birimler dahil değil.

153 ODALI DEĞİL 153 DAİRELİ

Proje ilgili https://maiayapi.com/kurumsal/maia-perla/ sayfasında “Kuşadası’nın en prestijli bölgesinde, denize sıfır konumuyla öne çıkan bu proje, 153 dairelik geniş bir yaşam alanı sunuyor. Lüks ve konforu bir arada buluşturan proje, her ihtiyacınıza yanıt verecek olanaklarla donatılmıştır. Açık yüzme havuzu, masaj alanları, tam donanımlı fitness salonu, tenis kortu ve resepsiyon hizmetleri gibi ayrıcalıklarla hayatınızı kolaylaştırıyor ve keyifli hale getiriyor. Bu eşsiz proje, hem tatil hem de kalıcı yaşam için mükemmel bir seçenek sunarak deniz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz modern bir yaşam vadediyor. Bu proje, sadece konforlu bir yaşam sunmakla kalmıyor, aynı zamanda yüksek yatırım getirisi ile öne çıkıyor. Kuşadası’nın en değerli bölgelerinden birinde yer alan bu proje, hızla gelişen bölgede değer kazanan bir yatırım fırsatı sunuyor. Hem tatil hem de uzun vadeli yaşam için mükemmel bir seçenek olan bu projede, yatırımınızın kısa sürede kazanca dönüşeceğini göreceksiniz.” bilgileri ifadeleri yer alıyor.

PLANA GÖRE MÜMKÜN DEĞİL

Hali hazırdaki imar planlarına göre söz konusu parselde bir konut projesinin hayata geçmesi mümkün değil. Söz konusu yapının da belediyeden ruhsat alması mümkün değil. Proje ile internet sitesinde yer alan bilgiler ‘Otelden bozma rezidans vurgunu mu?’ yapılacak sorusunu getirdi. Proje ile ilgili Kuşadası Belediyesi’nin yapacağı açıklama merakla bekleniyor? (Kaynak: aydinhaberleri.com)