Türkiye'nin güzellik yarışmalarının en prestijli etkinliklerinden biri olan Miss Turkey finali dün akşam gerçekleşti. Haftalardır süren kamp sürecinin ardından, 20 finalist jürinin önüne çıkarak yarıştı. Jüride Berfu Yenenler, Selen Soyder, Gizem Karaca, Amine Gülşe ve Neşe Erbek gibi ünlü isimler yer aldı.

Gecenin sonunda, 1.80 metre boyunda ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan İdil Bilgen birinci seçildi. Türkiye Güzeli unvanını kazanan Bilgen, ülkemizi Miss World'de temsil edecek. Yarışmanın ikinci sırasında ise 23 yaşındaki Cemre Üker yer aldı. 1.79 metre boyunda olan Üker, Paris School of Business'ta Uluslararası Pazarlama & İş Geliştirme yüksek lisans öğrencisi. Cemre Üker, ülkemizi Miss Supranational'da temsil edecek.

Başarısının ardından büyük bir heyecan yaşayan İdil Bilgen, "Yarışmaya katılırken birinci olmayı çok istiyordum, ama olur mu olmaz mı bilmiyordum. Şansımı denemek istedim. Şu an ülkemizi temsil edebilecek olmanın gururu beni çok heyecanlandırıyor" şeklinde duygularını ifade etti.