İtalyan doktor, "Kadınları aşık ederek para istiyorlar. Kadınlar benim fotoğraflarıma inanıp para göndermesinler." dedi.

Giuseppe Sebastio, İtalya'da göz doktoru olarak sosyal medyada yaklaşık 20 bin takipçiye sahip. Çetenin ağına takılan doktorun fotoğrafları sosyal medya hesabından çalındı ve bu fotoğraflarla yeni hesaplar oluşturdu. Hesapların bazılarına, "Dr. Philips Thomson, Owen Carter" gibi isimler verildi.

Sabah'tan Oğuzhan Uysal'ın haberine göre bu hesaplarla Türk kadınlarına mesaj atan dolandırıcılık çetesi üyeleri, ilk olarak duygusal bağ kurdu.

Bu aşamanın ardından ise kendilerinin hesaptaki kişi, Suriye'de doktor olduğunu, dul ve 1 kız çocuğu sahibi olduğunu belirterek evlenmeyi planladığını söyledi.

YÜKSEK MİKTARDA EMEKLİ İKRAMİYESİ YALANI

İletişimi ilerleten çete üyeleri daha sonra emekli olacakları yalanıyla dolandırıcılığın ilk adımını attı. Yüksek miktarda emekli ikramiyesi alacakları yalanıyla kadınların ilgisini çeken çete üyeleri, daha sonra bu parayı Türkiye'ye göndermek istediklerini ve çocuğuna bakacak iyi biriyle evlenmek istediklerini söyledi.

Çete üyelerinin bu dediklerini inanan kadınları ise bir süre sonra kargocu kılığında çete üyeleri aradı. Kargonun onlara ulaşabilmesi için para talep etti. Kendilerine yüksek miktarda para geleceğini düşünen kadınlar ise çetenin kurbanı oldu.

"HERGÜN DOLANDIRILAN KADINLAR BANA ULAŞIYOR"

Giuseppe Sebastio yaşanan mağduriyetleri doğruladı. Göz doktoru Sebastio, "İnsanlara yardımcı olmak için sosyal medyayı da aktif şekilde kullanıyorum.

Bazı Nijeryalı dolandırıcılar, fotoğraflarımı sahte profillerde kullanarak Türk kadınlarıyla iletişime geçiyor. Kadınları aşık ederek para istiyorlar. Kadınlar benim fotoğraflarıma inanıp para göndermesinler. Çok üzgünüm. Hergün dolandırılan birçok kadın bana ulaşıyor" dedi.

Dolandırılmaya çalışan iki kadın da yaşananları SABAH'a anlattı. Kadınlar, duygusal bağ kurmak için çok zor durumda olduğunun söylediğini belirtti. Sahte hesaptan yazan dolandırıcılar emekli olacağını ve yüklü miktarda emekli ikramiyesi alacağını söyledi.

Bu parayı Türkiye'ye göndermek istediklerini söyleyince dolandırılacaklarını anlayan kadınlar mesajlaşmayı bıraktıklarını söyledi. Fotoğrafın kime ait olduğunu bulmaya çalışan kadınlar ise doktor Giuseppe Sebastio'ya ulaştı ve fotoğraflarının kullanıldığını söyledi.