Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü basın mensuplarına eski belediye binası ve İçmeler Kızılbük inşaatlarının mühürlenmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İçmeler Mahallesi Kızılbük mevkiinde bulunan devre mülk ve otel inşaatı ile ilgili de açıklama yapan Başkan Ünlü, en son inşaat yasaklarına rağmen faaliyetlerin devam ettiğini tespit etmiş ve uyarılarda bulunmuştu.

 

Başkan Ünlü, Kızılbük GYO firmasına ait inşai alanda denizin yasa dışı ve ruhsatsız doldurulmasına yapılan cezai işlemler hakkında ‘'İnşaat yasağı ile ilgili kent genelinde yapılan denetimler esnasında tespit ettiğimiz kıyı yapıları ile ilgili tespit tarihinden günümüze kadar Belediye teknik ekiplerince detaylı bir teknik inceleme yapılmış olup, yapılan teknik tespitlerde İçmeler Mahallesi 2518 parsel önü kıyı alanında kaçak ve ruhsatsız 6 bin 520 m3'lük su içi betonu, 469 m3'lük Kronman Betonu ve 10 bin 867m3'lük dolgu yapıldığı, söz konusu imalatların projesinin ve inşaat ruhsatının olmaması nedeniyle Yapı Tatil Zaptı düzenlenmek sureti ile mühürlenmiş ve yaklaşık 60 milyon TL'lik idari para cezası tesis edilmiştir. 3194 sayılı İmar Kanunu ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu'na muhalefet ve aykırılık nedeniyle yapılan bu idari işlemler ilgili firma tarafından yasal 30 günlük süre içerisinde düzeltilmediği veya ruhsata bağlanarak yasallaştırılmadığı takdirde 30 günlük süre sonunda yıkım kararı alınacaktır. Alınan bu yıkım kararı ilgilisine tebliğ edilecek. Tebliğ sonrası ilgili firma alınan yıkım kararını 60 gün içerisinde idari yargıya taşıyabilecektir" dedi.