1971 yılında faaliyetlerine başlayan ve turizmden kuyuma deriden seramiğe, halıdan tekstile, yeme içmeden madenciliğe kadar 65 markayı çatısı altında barındıran dorak holding yeni bir otel daha açtı.

2024 yılında halka arz planları yapan ve buradan sağlayacağı kaynak ile 10 tane şubesi bulunan yabancı bir otel zincirini almak için görüşme yaptıklarını ve 300 milyon doları gözden çıkardıklarını açıklayan, 2016 yılında eşi ile boşanma davası sürecinde ölümle tehdit ettiği gerekçesi ile hakkında hakaret ve tehdit suçlamasıyla soruşturma başlatılan Ahmet Serdar Körükçü’nün Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğü Dorak Holding Kapadokya bölgesinde Sacred Mansion isimli bir otel açtı.

Kapadokya bölgesinde konaklamadan, yeme içme sektörüne, ulaşımdan sıcak hava balon işletmeciliğine kadar birçok alanda yatımları bulunan, son olarak açtığı Sacred Mansion isimli otel ile misafirlerine eşsiz bir kapadokya deneyimi sunmayı vaat eden Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü  yeni yatırımları ile ilgili olarak şunları söyledi:

”Kapadokya son yıllarda yatırıma açık bir bölge oldu. Bizler Kapadokyalı olarak bu bölgeye sahip çıkmalıyız. Son yıllarda Kapadokya’ya yatırım yapan kişiler olarak çok güzel işler yaptık. Bizler bir ve beraber olduğumuz sürece çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Birbirimizi haksız yere eleştirirsek, Kapadokya kaybeder, geleceğimiz kaybeder, çocuklarımız kaybeder.”

Ünlü turizmci Ahmet Serdar Körükçü’ye 2016 yılında boşanma davası açan eşi Zeynep Körükçü’nün avukatları, işadamı tarafından ölümle tehdit edildikleri iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar, kendisinin de boşanmak istediğini belirten ahmet serdar körükçü ise cevap dilekçesinde, Türkiye’de artan terör olayları nedeniyle şirket gelirlerinin düştüğü için eşinin istediği 300 milyon TL’lik tazminatı ödeyemeyeceğini belirtmişti.

Genç kadının avukatları, kendileri için ”Kafasından vurdurmasam. 20 sene yatarım. Bunu yapacağım, bu benim şerefim” dediği gerekçesiyle Ahmet Serdar Körükçü’den şikayetçi olmuş, Savcılık, işadamı Körükçü hakkında hakaret ve tehdit suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: Turizm Haber Merkezi