Başlık: Savcıyı Tehdit Eden “Müsteşar” Zengin’in İlginç İlişkileri

Giriş:
Yeni doğan servisinde 10 bebeğin ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Y.E.’yi makamında tehdit eden Mustafa Kemal Zengin hakkındaki yeni bilgiler ortaya çıktı. Zengin, kendisini müsteşar olarak tanıtmıştı.

Tehdit İddiası ve Tutuklamalar:
Soruşturma kapsamında Zengin’le birlikte, avukat Aylin Arslantatar, Baki Çelik, Yavuz Çelik ve savcıyı vurması için 100 bin dolar teklif edildiğini iddia eden Muhammed Emin Orhan tutuklandı.

Zengin’in Müsteşar İddiası:
Mustafa Kemal Zengin, neden müsteşar olarak tanıttığı sorularına, “Kendimi öyle tanıtmadım” diye yanıt verdi. Savcıyı tehdit iddialarına ilişkin de “Savcıya zarar verebilirler diye düşündüm. Sonra savcıyla görüşmeye karar verdik. Odasına gittik. Çevremden duyduklarımı kendisine aktardım, kesinlikle tehdit etmedim” dedi.

Yüksek Profilli Bağlantılar:
Ancak, Zengin hakkındaki birçok paylaşım kendisini eski müsteşar olarak tanıttığını doğruluyor. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı, bakanlar da dahil olmak üzere birçok siyasetçiyle fotoğrafı bulunuyor. Özellikle MİT Başkanı İbrahim Kalın ile birden fazla fotoğrafı dikkat çekiyor. Zengin ayrıca Ahmet Özal’ın genel başkanlığını yaptığı TEK Parti MYK’sında da görev almış.

Orhan’ın İfadeleri:
Dosyada tutuklu bulunan Muhammed Emin Orhan, Zengin’in kendisini ikna ederek MİT kimliği verdiğini ve “Benim talimatlarımı yapacaksın” dediğini söyledi. Kendisine tabanca, koruma kıyafeti ve fişek verdiğini, değişik işlerde görevlendirdiğini itiraf etti.

Önceki Gözaltı ve Serbest Bırakılma:
Orhan’ın ifadeleri, Ekim 2023’te gözaltına alınmasıyla bağlantılı. Siirt’te çakarlı bir araçta kendini MİT teşkilat mensubu olarak tanıtmıştı. Üzerinde tabanca, fişekler, sahte MİT kimliği, polis ve asker üniformaları ele geçirildi. Ancak işlemden sonra serbest bırakıldı. Nasıl serbest kaldığı bilinmiyor.

Başka Suçlar Olasılığı:
Bu şebekenin, bir sene boyunca başka eylemlere karışıp karışmadığı, suç işleyip işlemediği araştırılıyor.

Diğer İlişkiler:
Mustafa Kemal Zengin, tutuklu Aylin Arslantatar’ın sevgilisi olduğunu söyledi. Arslantatar’ın da AKP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla yakın irtibatı bulunuyor.

 

Sözcü