Buca, Şirinyer istasyonları olmak üzere Alsancak Garı’na kadar uzanan Buca İstasyonu, Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1872 yılında inşa edildi. Ancak tarihi demiryolu, çevre düzenlemesi ve restorasyon adı altında beton yığınına dönüştü. Odatv'nin gündeme getirdiği olayda İzmirliler duruma tepki gösterdi. İzmirliler, yapıyı korumak için Tarihime Dokunma Platformu'nu kurdu. Odatv'ye konuşan İzmirliler “Bu ülkenin ilk döşenen birkaç hattından birini yok ediyorlar değil, ettiler. İçine ettiler. Beton döktüler, rezil ettiler” tepkisi gösterdiler. İzmirliler ayrıca rayların akıbeti için Buca sakinleri savcılığa şikayette bulunacaklarını söylediler.

İzmir’deki tarih katliamını takip eden Odatv, çalışmaların son halini görüntüledi. Ortaya çıkan fotoğraflarda rayların betona gömüldüğü görülürken, 4 futbol sahasından daha büyük bir alana yani 30 bin metrekarelik alana beton döküleceği öğrenildi.

YAĞMUR SUYU TARTIŞMALARI ARTTI

Öte yandan dökülen betonun geçirimsiz zemin oluşturacak olması altyapı sorunları ile birçok kez gündeme gelen İzmir’de yeni bir tartışma daha yarattı.

106 MİLYON 500 BİNLİK İHALE

20 Ocak 2025’te bitmesi planlanan Buca Eski Tren Yolu Rekreasyon Alanı Çevre Düzenlemesi Yapım İşi”nin sözleşmesi 12 Ocak 2024’te imzalandı. İhaleyi ise 106 milyon 587 bin lira bedel ile Burçin Erdoğan Yüzücü’nün yüzde yüz hissedarı olduğu Bulut Park İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi aldı.

Oda Tv