Halka açık Kervansaray Otelleri’nin Çekirge işletmesinde neler oluyor?

featured
service

Osmangazi Belediyesi’nin ruhsatlandırma süreçlerindeki eksiklikleri, Kervansaray Termal Oteli’nin işletme ve içki ruhsatları olmaksızın faaliyet göstermesi skandalıyla bir kez daha gündeme geldi.

Kolan Hastaneleri Grubu’nun kurduğu Derbent AŞ tarafından işletilen Çekirge’deki Kervansaray Termal Oteli için mahkeme ‘boşaltma’ kararı verdi.

Otelin uzun bir süredir işletme ruhsatı ve içki ruhsatı olmadığı ve bunun makamlarca bilgisi olmasına rağmen dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Hukuki sürecin devam ettiği ve işletmenin sahte kira kontratları ile yönetildiği iddiaları, kamuoyunda ciddi rahatsızlığa yol açtı.

Mahkemenin otel için ‘boşaltma’ kararı vermesine karşın, Osmangazi Belediyesi’nin bu kararın uygulanmasını askıya alması tepki çekti.

Termal oteli sahte kira kontratı ile işleten şirkete verilen boşaltma kararının ise Osmangazi Belediyesi tarafından bekletildiği öğrenildi.

İşletme ruhsatı olmadığından daha önce verilen ‘boşaltmayı durdurma’ kararını kaldıran mahkeme, boşaltma kararı aldı.

Aile içi kavga sebebiyle şirketi dolandırdığı iddia edilen Selim Sayılgan’ın sahte kira kontratı hazırlamak suretiyle 19 yıl ceza aldığı ve yargı sürecinin sürdüğü biliniyor.

Halka açık Kervansaray Otelleri’nin Çekirge işletmesinde neler oluyor?