İş adamına tuzak: Bankacı sandı, 4.5 milyon kaptırdı

featured
service

İşadamının banka hesabından parayı çeken 4 şüpheli tutuklandı. Aynı yöntemi kullanan bir başka dolandırıcılar ise geçtiğimiz günlerde iş adamı Abdurrahim Albayrak’ın telefon numarasını banka numarasına benziyor diye kopyalamışlardı.

Bayrampaşa’da ikamet eden iş adamı S.A.’yı 12 Mart günü banka numarasına benzeyen bir numara aradı. Arayan kişi kendisini banka görevlisi olarak tanıttı ve iş adamına ‘hesaplarınızın güvenliği için birkaç işlem yapmamız gerekiyor’ dedi.

Sabah’tan Yunus Emre Kavak’ın haberine göre kişisel bilgileri ve özel banka bilgilerine eriştikleri iş adamının hesabından tam 4 milyon 500 bin lirayı farklı hesaplara transfer ettiler. Dolandırıcıların ağına düşen iş adamı hemen durumu polise bildirdi.

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro amirliği ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda ekipler banka hesaplarını kullandıran şüpheli Kazım K., Emirhan B., Ertuğrul C. ve Yakup U.’yu gözaltına aldı. Benzer suçlardan kayıtları olduğu öğrenilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ABDURRAHİM ALBAYRAK’IN DA NUMARASINI KOPYALAMIŞLARDI

Öte yandan son zamanlarda banka numarasına benzeyen telefon numaralarının kopyalanarak yapıldığı bu dolandırıcılık yönteminde ünlü iş adamı Abdurrahim Albayrak’ın da telefon numarası kopyalanmıştı.

Albayrak’ın banka numarasına benzeyen numarası ile aradıkları vatandaşları dolandırmışlardı.

Abdurrahim Albayrak ise “Bu numara bana Mesut Yılmaz’ın armağanı o yüzden kıymetli Dolandırcılık Büro bir çeteyi daha çökertmiş ama beni hala arayanlar oluyor neden bizi dolandırdın diye” demişti.

İş adamına tuzak: Bankacı sandı, 4.5 milyon kaptırdı