İŞADAMI HAMDİ AKIN’IN BORSADA HİSSE OYUNU

featured
service

Akfen GYO hissesinde yaşananlar yok artık denilecek türden. Şirketten yapılan ilk KAP açıklamasına “Hisselerimiz yüzde 38 iskontolu” dediler, sonra aynı gün 30 milyon lot sattılar.

Para Medya’da yer alan habere göre Malta Adası üzerinden kendi hisselerini satın alması ile bilinen Akfen Grubu’ndan ilginç ve bir o kadar da kafa karıştıran haber daha geldi. Şirketten yapılan bir açıklamada ne kadar başarılı olduğunu ve hisselerinin ise borsada yüzde 38 iskontolu işlem gördüğünü bildirildi.

YATIRIMCIYA ALGI OPERASYONU YAPTILAR

Bu açıklamadan saatler sonra yani gün sonunda ise aynı şirket 30 milyon lot hisse satışı yaptığını açıkladı.

İşte şirketten yapılan ilk açıklama:

“2023 yılının ilk 6 aylık rakamlarını açıklayan Akfen GYO tüm parametrelerde önemli artışa imza attı. Buna göre şirketin aktif büyüklüğü geçen yılın ilk 6 aylık dönemine göre %78 büyüyerek 16,6 milyar TL’ye ulaştı. Yılın ilk 6 ayında Akfen GYO’un öz kaynakları ise 10 milyar TL’yi aştı.

Hasılatını %95, net kârını ise %97 artırmayı başaran Akfen GYO’nun net aktif değeri 10,8 milyar TL, hisse başına net aktif değeri ise 8,29 TL olarak gerçekleşti. Buna göre Şirket 07.08.2023 (dünkü) kapanış fiyatına göre %38 iskontolu işlem gördü.”

Rakamları değerlendiren Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, “Bu dönemde ortaya çıkan rakamları, doğru zamanda, doğru stratejilerle ve kararlılıkla attığımız adımların bir göstergesi olarak görüyoruz. Şu anda bunların meyvesini topluyoruz” ifadelerini kullandı.

2021 yılı başıyla birlikte içine girdiği yeniden yapılanma sürecini başarıyla tamamlayan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), attığı adımların karşılığını rekorlar kırarak almaya devam ediyor.

Akfen GYO tarafından açıklanan 2023 yılının ilk 6 ayını içeren finansal sonuçlara göre şirketin aktif büyüklüğü geçen yılın ilk 6 aylık dönemine göre %78 büyüyerek 16,6 milyar TL’ye ulaştı. Yılın ilk 6 aylık rakamlarına göre Akfen GYO’un öz kaynakları ise 10 milyar TL’yi aştı.

Hasılatını %95, net kârını ise %97 artırmayı başaran Akfen GYO’nun net aktif değeri 10,8 milyar TL, hisse başına net aktif değeri ise 8,29 TL olarak gerçekleşti. Buna göre Şirket 07.08.2023 (dünkü) kapanış fiyatına göre %38 iskontolu işlem gördü.

Açıklanan finansal tablolara göre yılın ilk 6 ayında şirketin geçen yıl 9.4 milyar TL olan aktif büyüklüğü bu yılın aynı döneminde yüzde 78 artışla 16.6 milyar TL’ye çıktı. Yine geçen yılın aynı dönemine göre şirketin 6.1 milyar TL olan öz sermayesi yüzde 68 artışla 10.2 milyar TL, 176 milyon TL olan hasılatı yüzde 95 artışla 343 milyon TL’ye, 1.3 milyar TL olan kârı ise yüzde 97 artışla 2.5 milyar TL’ye ulaştı. Akfen GYO’nun net aktif değeri ise geçen yıla göre 6.2 milyar TL’den yüzde 75 artışla 10.8 milyar TL’ye çıktı.

6 aylık sonuçları değerlendiren Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, “2023 yılının ilk yarısında Akfen GYO olarak elde ettiğimiz sonuçları gururla karşılarken, aynı zamanda geleceğe olan güvenimizi artıran önemli bir başarı olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı. Karaağaoğlu şöyle devam etti:

“Bu dönemde ortaya çıkan rakamları, doğru zamanda, doğru stratejilerle ve kararlılıkla attığımız adımların bir göstergesi olarak görüyoruz. Şu anda bunların meyvesini topluyoruz. Şirket olarak her zaman öz kaynaklarımızı güçlendirmek, yatırımcılarımıza değer katmak ve sektörde öncü bir konumda olmak hedefiyle çalışıyoruz. İlerleyen dönemlerde Akfen GYO olarak sektördeki büyümemizi sürdürmeye, yatırımcılarımıza değer katmaya ve gayrimenkul sektöründe kalıcı izler bırakmaya devam edeceğimize inancımız tamdır.”

SONRA SATIŞ HABERİ:

Bu açıklama ile hisse senedine büyük talep oluşurken akşam seansın bitiminde borsaya ikinci haber ulaştı. Bu haberde ise sabah ucuz dedikleri haberin satışını bildiren açıklamaydı. Şirket daha önce düşüşlerde fiyat istikrarı sağlamak amacıyla satın aldığı 30 milyon lot senedi sattığını bildirdi.

İşte o açıklama:

“Şirketimiz bünyesinde bulunan ve sermayemizin %2,31’ine tekabül eden 30.000.000 adet geri alınan pay, 08.08.2023 tarihinde, 5,25 – 5,33 TL fiyat aralığından (ortalama 5,2534 TL) satılmış olup Şirketimizde geri alınmış pay kalmamıştır.”

İŞADAMI HAMDİ AKIN’IN BORSADA HİSSE OYUNU