Koç Holding, batarya üretimi işine giriyor

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Koç Grubu Türkiye’de otomotiv pazarında önemli bir konuma sahip bulunuyor. Bünyesinde Ford Otosan, Tofaş, Otokar ve Türk Traktör gibi segmentinde güçlü şirketler yer alıyor. Grup yıllar içinde gerçekleştirdiği yatırımlarıyla öncü konumunu sürdürüyor. Şimdi de gelişen trendlere uyumlu olarak yeni bir yatırıma gitme hazırlığı içinde.

Koç Grubu bugün yaptığı açıklamayla Ford Motor Company ve SK On Co., Ltd. ortaklığı ile Ankara’da batarya üretimine ilişkin projelerini kamuya paylaştı.

Planlanan batarya üretimi yatırımına Koç Topluluğu’nun katılması konusunda işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla taraflar bağlayıcı olmayan bir Niyet Mektubu imzaladılar. Proje kapsamında üretilecek bataryaların yeni nesil Transit araçların üretiminde kullanılması amaçlanıyor. Projeye göre üretilecek bataryalar Ford Otosan’a satılacak.

Niyet Mektubuna göre hedef 2025 yılında üretime başlanması yönünde. İlk yıl 30-45 Gigawatt saat kapasite ile üretime başlanması hedefleniyor.

Koç Holding konu ile ilgili yaptığı açıklamada henüz yatırım kararının netleşmediği ve tarafların bu aşamada karşılıklı niyetlerini paylaştıklarının altını çizdi.

Koç Holding, batarya üretimi işine giriyor