Kripto para kararnamesi çıkıyor

featured
service

Yasa dışı işlemler ve kara paranın aklanmasında kullanıldığı için kripto paralara karşı sert bir tutum alan ABD yönetimi harekete geçiyor. Bloomberg News’un Biden yönetiminden kaynaklara dayandırdığı haberine göre Başkan Biden ABD hükümetinin krito para stratejisini ortaya koyacak bir kararnameyi bu hafta imzalayacak.

Kaynaklara göre Biden’in imzalayacağı kararname federal kurumlara dijital varlıklar için yapılması gerekebilecek potansiyel düzenleyici değişiklikleri, ulusal güvenliğe etkilerini ve ekonomik etkilerini değerlendirme görevi verecek.

Rusya’nın Kırım’ı işgal girişimi sonrası ABD yönetimi, yaptırım uygulanan kuruluşların ve bireylerin kriptolar kullanarak bunlardan kaçınabileceklerinden endişe ediyor.

TÜRKİYE’DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

AK Parti, kripto para piyasasına yasal zemin hazırlamak için yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı. 5 milyonun üzerinde kişinin kripto para yatırımcısı olduğu tahmin edilen Türkiye’de, bu zeminin kaybolmaması için düzenlemenin bir an önce çıkması amaçlanıyor. Düzenleme ile, kripto para işlemi yürüten yerel borsaların denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi ile borsalara sermaye şartı konması planlanıyor. Para trafiğine getirilmesi planlanan uygulamalar ise sektörde büyük tedirginlik yaratıyor.

Kripto para kararnamesi çıkıyor