Nisa ile Hikmet’in Nagehan iddiası Atletizm Federasyonu’nu ayağa kaldırdı!

featured
service

TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor All Star’da Nagihan ve Nisa arasında tansiyon yükseldi.

Bir önceki bölümde kendisinden yaşça büyük Nagihan Karadere için ‘çirkin’, ‘çirkef’ ve ‘yalancı’ şeklinde ifadeler kullanan Nisa Bölükbaşı, eski milli atlet Nagihan’ı doping kullanmakla suçlayarak “Arkadaşlarından duyduğum şeyi söyledim. Dopingden yakalandın ya” şeklinde bir iddiada bulununca Nagehan Karadere büyük bir tepki göstererek “Siz nasıl iftiracı bir takımsınız? Benim 11 yıllık rekorum kırılmadı. Bana bu attığınız son iftira olsun. Nereden duyduysan yanlış duymuşsun. Çok yanlış bilgi gelmiş sana Nisacığım. Sevinemeyeceksin” yanıtını verdi.

“Ada Konseyi”nde Acun Ilıcalı’da konuya tepki göstererek Nisa’ya bu doping iddiasını kimden duyduğunu sordu. Doping iddiasının yarışmacı Hikmet Tuğsuz tarafından dile getirildiği ekrana getirilerek kanıtlandı.

Hikmet tarafından ortaya atılıp Nisa tarafından dile getirilen iddianın ardından Türkiye Atletizm Federasyonu da gündem olan Nagihan Karadere hakkında açıklama yaptı.

Federasyondan yapılan açıklamada “Survivor”da yaşanan ve atletizmin imajını olumsuz etkileyen tartışmalarla ilgili açıklama yapılma gereğinin doğduğu belirtildi.

Eski milli atlet Nagihan Karadere ile ilgili mesnetsiz iddiaların ortaya atıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Kariyeri boyunca 10 yıldan fazla milli formayı giyen Karadere’nin zamanında dopingden yakalandığı iddia edilmiş ve karalanmaya çalışılmıştır. 400 metre engelli branşında 55.09’luk Türkiye rekorunu 2011’den bu yana elinde tutan Nagihan Karadere’nin zamanında dopingden yakalandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Bu vesileyle kamuoyunu bilgilendirirken, popüler mecralardaki tartışmaların atletizmin imajına zarar verdiğini hatırlatıyor, hem katılımcıları hem de program yapımcılarını bu gibi konularda daha hassas olmaya çağırıyoruz.”

blank

Nisa ile Hikmet’in Nagehan iddiası Atletizm Federasyonu’nu ayağa kaldırdı!