RTÜK’ten, “Sözüm Var”a 5 program yayın cezası! Payzın ve Terkoğlu’ndan cezaya tepki

featured
service

RTÜK tarafından verilen ceza üzerine, Halk TV’de yayınlanan “Sözüm Var” adlı program yayın yapamayacak. Yayının sunucusu Şirin Payzin ve yorumcusu Barış Terkoğlu cezaya tepki gösterdi. Halk TV’de yayınlanan “Sözüm Var” adlı program, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından verilen ceza nedeniyle yayın yapamayacak. RTÜK, “Sözüm Var”a 5 program yayın cezası vermişti.

Sözüm Var programının sunucusu Şirin Payzin, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, bu akşam ekran karşısında olamayacaklarını duyurdu. Payzin, “Bu akşam Sözüm Var her pazartesi akşamı olduğu gibi ekranlarınızda YOK. Yayın yapamıyoruz. RTÜK susturdu. Sansür yasası hayatımızda ne değiştirir diyorsanız işte buyrun en kısa cevabı” dedi.

Programın yorumcularından gazeteci Barış Terkoğlu da gelen engellemeye tepki gösterdi.

Terkoğlu, “Bu akşam Sözüm Var programı RTÜK eliyle engellendi. Gerekçeler bahane… Yöneticiler, denetleme yerine susturma sopası olmayı seçiyor. Anayasal hakkımız baskıyla elimizden alınıyor. Sansürün, zorbalığın, despotluğun ancak bugünü olur. Tarih bize yarınının olamayacağını söylüyor” diye belirtti.

RTÜK’ten, “Sözüm Var”a 5 program yayın cezası! Payzın ve Terkoğlu’ndan cezaya tepki