Savcıya rüşvet iddiasıyla yargılanan Fenerbahçe yöneticisine SPK’den suç duyurusu

featured
service

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), “FETÖ borsası”ndan açığa alınan savcıya rüşvet verdiği iddiasıyla yargılanan Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan hakkında, şirketini zarara uğrattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Savcılık, soruşturma başlattı.
Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, ‘FETÖ Borsası’nda menfaat elde ettiği gerekçesiyle ihraç edilen savcı Lütfi Kara’ya rüşvet verdiği iddiasıyla yargılanan Kızılhan’ın, eski yöneticisi olduğu AE Arma Elektropanç şirketini zarara uğrattığı öne sürülerek yapılan suç duyurusunun ardından, Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Kızılhan ve babası Kemal Kızılhan hakkında soruşturma başlatıldı.

Banka katılma talebinde bulundu
Kızılhan hakkında yapılan suç duyurusu, rüşvet iddiasıyla yargılandığı davaya çeklerini kullandığı Odeabank’ın katılma talebiyle yaptığı başvuruda ortaya çıktı.
İddianameye göre, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) ticari faaliyetler yürüten AE Arma Elektropanç şirketinin işlerinin bozulması nedeniyle tefeci olduğu ileri sürülen kişilere çek verip karşılığında nakit para alan Kızılhan, bu işlemi ikinci kez yapmak istediğinde anlaştığı tahsilatı yapamadı.
İhraç edilen savcıya rüşvet iddiasından yargılanıyor
Bunun üzerine Kızılhan, aracılar üzerinden savcı Lütfi Kara ile anlaştı. Anlaşmaya göre, savcı Kara tefeci olduğu belirtilen kişilere operasyon yapacak ve karşılığında 100 bini peşin olmak üzere toplamda 1 milyon dolar alacaktı.

Karabacak olan soyadını daha sonra Kara olarak değiştiren savcı, anlaşmaya uydu ve tefeci olduğu ileri sürülen kişilere operasyon yaptı. Operasyondan gözaltına alınanlardan 3’ü tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Bu üç kişiye liderlik ettiği belirtilen şahıs ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. İddianameye göre liderlik yapan şahıs, ifade sırasında savcı Kara’ya 250 bin dolar rüşvet teklif etti. Savcı Kara da teklifi kabul etti.
İhbar üzerine Kızılhan, babası, ortağı ve savcı Kara hakkında ‘rüşvet almak’ ve ‘rüşvet vermek’ suçlarından dava açıldı.

Soruşturma başlatıldı
3 senedir süren davaya, Kızılhan’ın çeklerini kullandığı Odeabank müdahil olmak istedi. Bankanın avukatlarından Vedat Aydın Gündüz, ilk derece mahkemesi sıfatıyla davayı yürüten Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne katılma başvurusunda bulunmuş oldu.
Başvuru dilekçesinde Kızılhan ile babasının AE Arma Elektropanç şirketinin zarara uğratıldığı gerekçesiyle SPK tarafınca suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. SPK’nin suç duyurusunun peşinden soruşturma başlatıldı.
Davayı gören Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Odeabank’ın katılma talebiyle ilgili şu ana kadar bir karar vermedi. Kızılhan’ların sahibi olduğu AE Arma Elektropanç şirketinin ise şu anda iflas işlemleri sürdürülüyor.

Savcıya rüşvet iddiasıyla yargılanan Fenerbahçe yöneticisine SPK’den suç duyurusu