Süleyman Soylu ile yakınlığıyla bilinen Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı soylu

featured
service

Ankara’da yer altı dünyasında “Kaplan” grubu olarak bilinen ve 15 Temmuz 2016 gecesi TRT Genel Müdürlüğü önünde, TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın iddiasına göre, Süleyman Soylu ile telefonla görüştükten sonra beraberinde kalaşnikof silahlı adamlarıyla TRT’ye gelen uyuşturucudan sabıkası olan ve Ankara narkotik polisinin takibinde olan Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı. Yurt dışına çıkmak üzereyken Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alınan Kaplan ile birlikte koruması olan U.P isimli emekli asker ile avukat G.Ü, A.K ve O.S isimli 4 kişi daha yakalandı. Hakkındaki şikayet kapsamında işkence ile suçlandığı öğrenilen Kaplan’ın kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli kişinin ise firar ettiği öğrenildi.

blank

Soldan beşinci kişi Ayhan Bora Kaplan
Yurt dışına kaçmak üzereyken yakalandı
Ankara Emniyeti’nce dün gece gerçekleştirilen operasyonda ismi daha önce eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile gündeme gelen Ayhan Bora Kaplan ve ekibi gözaltına alındı. Bir şikayet üzerine “işkence” iddiasıyla başlatıldığı öğrenilen soruşturma kapsamında Kaplan ve beraberindeki koruması U.P, Esenboğa Havalimanı girişinde yakalandı. Kaplan’ın bulunduğu araçta yapılan aramada 50 bin Euro, 800 dolar ve 10 bin 300 TL nakit para ile 2 adet ruhsatlı tabanca ele geçirildi.

Kardeşi firar, avukatı gözaltında
Operasyon kapsamında Kaplan’ın adamları A.K ve O.S de şehir dışına çıkmak üzereyken Polatlı çıkışında gözaltına alındı. Kaplan’ın avukatı G.Ü’nün de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenilirken, kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli adamının ise firari durumda olduğu ifade edildi. Soruşturma kapsamında Kaplan’ın ofisinde yapılan aramada da kasa içerisinde bin 150 gr altın, 31 bin 650 Euro, 16 bin dolar ve 33 bin 310 TL bulundu.

Geçen hafta Sibel Can’ın sahne aldığı düğünde görüntülendi
Kaplan, geçen hafta Sibel Can’ın sahne aldığı, oğlunun sünnet düğününde halay çekerken görüntülenmişti.

Ahmet Şık: Süleyman Soylu ile Ayhan Bora Kaplan 15 Temmuz 2016 gecesi görüştü
TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, 15 Temmuz 2016 gecesi, Ankara narkotik şubenin takibinde ve dinlemesinde olan Ayhan Bora Kaplan’ın Süleyman Soylu ile yaptığı telefon görüşmesinin kayıtları Ankara adliyesi emanetinde olduğunu söylemişti.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, 9 Ocak 2023 tarihinde KRT yayınında şunları söylemişti: “Uyuşturucudan sabıkası olan Ayhan Bora Kaplan, narkotik tarafından telefonları dinlenen birisi olduğu için, Sadık Soylu üzerinden Ayhan Bora Kaplan ile görüşen ve ‘adamları toplayıp gelin’ talimatını veren Süleyman Soylu’nun konuşmasının kaydı Ankara Adliyesi’nde arşivde duruyor. Yalanlayabilirse yalanlasın.”

Süleyman Soylu ile yakınlığıyla bilinen Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı soylu