“Yoğun bakım hastaları ölüme terk edildi” iddiası!

featured
service

Akşam Gazetesi’nden Miktat Çakar’ın haberine göre hastanede kaydedilen başka bir ses kaydında ise sağlık personelinin yaşlı bir hastanın öldüğünü saatler sonra fark ettikleri anlaşıldı.

Kayıtta kadın personel, “Hiç monitör ötmedi” derken, erkek personelin ise, “Dedim ya mosmor olmuş” ifadesini kullandığı duyuldu. Kayıtta, cihazların uyarı sisteminin kapatıldığı belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Suçlular kesinlikle cezasını çekecek” dedi. Hastanenin de faaliyetleri durduruldu. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalar, farklı hastanelere nakledildi.

Yaşlı kadının olaydan 4-5 ay sonra hayatını kaybettiği, bir üvey oğlunun olduğu öğrenildi.

ÇALIŞANDAN ŞANTAJ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı. Aralık ayında Ali E., hasta kadının yüzüne para atarken arkadaşı İ.E.A. cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Bu anları gören temizlik görevlisi Murat Y., İ.E.A.’nın haberi olmadan görüntüleri kendi cep telefonuna attı. Murat Y. gizlice aldığı görüntüleri daha sonra hastanenin kurumsal mail hesabına gönderdi ve ‘Bu görüntüler sizin için iyi olmaz. Ya bana para verirsiniz ya da görüntüleri yayınlar itibarınızı zedelerim’ yazdı. Hastane yönetimi de 26 Şubat’ta savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olaya karışan 9 kişiyi işten çıkardı.

Yaşlı kadınla dalga geçerken rahat şekilde davranan şüpheliler, basın mensuplarını görünce yüzlerini gizledi. Bazıları da gazetecilere zorluk çıkardı.

‘KÖTÜ BİR AMACIMIZ YOKTU’

Polis, görüntüleri çeken Murat Y. ve yaşlı kadının yüzüne para atan Ali E. dahil 9 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin polise verdiği ifadede, “Görüntüleri eğlence amacıyla çektik. Kötü bir amacımız yoktu” dediği öğrenildi. 9 şüpheliden 2’si savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 9 şüpheliden 4’ü ‘eziyet etme’ ve ‘beden bakımından kendini savunamayacak olan kişiye eziyet’ suçlarından tutuklandı.

3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Yoğun bakım hastaları ölüme terk edildi” iddiası!