Yüzlerce mağduru bulunan Katılımevim şirketi Borsa manipülasyonundan çıktı

featured
service

Sermaye Piyasası Kurulu’nıun manipülasyonla mücadelesi hız kazandı. Katılımevim hisse senedinde manipülasyon yaptıkları iddia edilen 13 kişiye birden 6 ay süreyle işlem yasağı getirildi. Cezanın ardından gözler Katılımevim’in sahibi Serdar Turhan’a çevrildi.

Olayda, hisse senedini 12 Haziran’da 14 liradan işlem görürken 25 Ağustos tarihinde 70 lirayı geçmişti. Buradan yapılan sert satışla hisse senedi eylül ayında 33 liraya kadar gerilemişti. Eylül ayında grup hareketi ile yeniden yükselen senet 57 liraya kadar yükselmişti. Özellikle Telegram grubunda hissede “operasyon” olarak pazarlama dikkat çekmişti. SPK yayınlanan Kurul Bülteni de 13 kişiye ceza verdiğini açıkladı.

“Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ (KTLEV) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/1 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle; 6362 sayılı SPKn’nun 1 inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, 6362 sayılı SPKn’nun 128/1-(a) maddesine dayanarak yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla; 6362 sayılı SPKn’nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği’nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca; aşağıdaki tabloda bilgilerine yer verilen kişiler hakkında 04.12.2023 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verilmiştir.”

ŞİRKETİN SAHİBİNİN BAŞKA ŞİRKETİ ÇIKTI

Katılımevim şirketinin sahibi Serdar Turhan’ın İstanbul Ticaret Odası’nın kayıtlarına göre Msc Motors Otomotiv Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş isimli başka bir firması olduğu SPK tarafından tespit edildi.

blank

Serdar Turhan’ın Msc Motors isimli bu firmasında resmi ve imza yetkili ortağının da Sezer Gümüş olduğu belirlendi.

SPK’dan ceza alan isimlerin arasında Sezer Gümüş’ün yer alması çok önemli bir sonucu ortaya çıkarttı. Bu durum şirket sahibi Serdar Turhan’ın da manipülasyonda olduğu görüşünü ortaya çıkardı.

Odatv.com

Yüzlerce mağduru bulunan Katılımevim şirketi Borsa manipülasyonundan çıktı